תעלומת האוטובוסים

לממשלה מסרו שיש 10 קווי הפרדה, לכנסת שיש 50

נתונים שמסר ראש הרשות הארצית לתחבורה ציבורית לוועדה לקידום מעמד האשה עומדים בסתירה לדיווח בעניין זה שמסר לממשלה משרד המשפטים

29/07/2014 20:05

תגיות: קווי הפרדה ·  משרד התחבורה ·  הוועדה לקידום מעמד האשה ·  עליזה לביא ·  דרור גנון

גבר חרדי יושב באוטובוס הפרדה בירושלים. 17.05.10. צילום: אביר סולטן, פלאש 90גבר חרדי באוטובוס הפרדה בירושלים. צילום: אביר סולטן, פלאש 90

בישראל פועלים כ-50 קווי תחבורה ציבורית, שבהם מתקיימת הפרדה בין נשים לגברים. את הנתונים מסר סגן ראש הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, דרור גנון, בדיון בוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת. נתונים אלה עומדים בסתירה לדיווח שמסר לממשלה משרד המשפטים לפני ארבעה חודשים, ולפיו פועלים בישראל עשרה קווי הפרדה בלבד.

נציג משרד התחבורה סיפר כי המשרד מקדם רפורמה בתחבורה הציבורית, שבה יתאפשר לנוסעים – נשים וגברים – לעלות לאוטובוסים מהדלתות האחוריות. לדברי גנון, הדלתות האחוריות ייפתחו בשלושה שלבים, תחילה בקווים עמוסים בגוש דן, אחר כך בקווים עורקיים בירושלים ולבסוף בשלושה קווים עמוסים בחיפה. לדבריו, שלושת השלבים יושלמו עד סוף 2016. בקווי הפרדה שלא יעמדו בקריטריונים לשילוב ברפורמה לא תתאפשר עלייה מהדלת האחורית.

גנון לא אמר בוועדה שהרפורמה – שבה מתאפשר לנוסע להיכנס מהדלת האחורית ולדלג על הנהג (רפורמת הדילוג) – תתייחס לקווים עירוניים עמוסים ולכן כמעט ולא יהיה לה קשר לקווי ההפרדה. כמעט כל קווי ההפרדה הם קווים בין-עירוניים, שבהם עולים

יו"ר הוועדה, ח"כ עליזה לביא, אמרה כי תקיים דיון מיוחד בנושא קווי ההפרדה

לאוטובוס רק בדלת הקדמית. הסיבה לכך, נכתב ב-news1, היא שמשרד התחבורה דאג לכך שעשרות קווים יעברו רק בריכוזים חרדיים וידלגו על תחנות שבהן עשויים לעלות נוסעים שאינם חרדים.

יושבת ראש הוועדה, חברת הכנסת עליזה לביא, אמרה כי תקיים דיון מיוחד בנושא קווי ההפרדה, ואולי אף יתקיים סיור של הוועדה בקווי הפרדה.

גנון התחייב כי מכרז לבקרה על התחבורה הציבורית יאפשר לא רק העסקת בקרים, אלא גם בקריות. בדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת התברר בעבר שבבקרה על הפרדה בקווי תחבורה ציבורית הועסקו בעיקר בקרים גברים, ולכן לא ניתן שיקוף אמיתי בנוגע למידת ההפרדה באוטובוסים.

בניגוד לדרישה של ועדת הכלכלה, ועדת השרים לקידום מעמד האשה והצוות שהקים היועץ המשפטי לממשלה למניעת הדרת נשים, במכרז הנוכחי אין דרישה לשילוב של בקריות ואין התייחסות מפורשת לבקרה על הפרדה בקווים המשמשים בעיקר חרדים.

ממשרד התחבורה נמסר: "אין כל הבדל מבחינתנו בין בקר שהוא גבר או אשה".

לידיעה ב-news1



איך תוכל לפעול?