קשרים אסורים
המשטרה ממליצה: להעמיד לדין את מצגר באשמת שוחד
לפי הודעת המשטרה, נמצאה תשתית ראייתית נגד הרב הראשי לשעבר, החשוד גם בהלבנת הון, בקבלת דבר במרמה ובעבירות נוספות
11/02/2014 19:59
תגיות: הרב יונה מצגר · חשדות לשוחד · להב 433 · פרקליטות · יהודה וינשטיין
הרב הראשי יונה מצגר. צילום:
ליאור גולגר, ויקיפדיה
המשטרה ממליצה להעמיד לדין את הרב הראשי לשעבר, יונה מצגר. בהודעה שפרסמה יחידת להב 433 נאמר כי נמצאה תשתית ראייתית נגד הרב, החשוד בקבלת שוחד, בהלבנת הון, בקבלת דבר במרמה ובעבירות נוספות. תיק החקירה הועבר לפרקליטת מחוז ירושלים. לאחר שזו תשלים את הטיפול בתיק, הוא יועבר ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שיחליט אם להעמיד לדין את מצגר.
בהודעת המשטרה נאמר כי מהחקירה עולה חשד שמצגר קיבל לאורך השנים כספים ששוויים נאמד במיליוני שקלים, "בתמורה לביצוע פעולות ולקבלת החלטות במגוון תחומים המצויים בליבת עיסוקו כרב ראשי – תרומות, גיורים, הליכי מינוי רבנים, קשרי שוחד עם בעלי הון, טובות הנאה ועוד".
מצגר נעצר בנובמבר האחרון ובית המשפט האריך את מעצרו בתשעה ימים. בחשבונות הבנק של הרב הראשי לשעבר נתפסו
מהחקירה עולה חשד כי מצגר קיבל לאורך השנים כספים ששוויים נאמד במיליוני שקלים
כ-200 אלף שקלים ועשרות אלפים נוספים נתפסו בכספת. בחקירתו במשטרה הרבה הרב להשיב לחוקרים כי אינו זוכר פרטים שונים.
במשטרה חשדו כי בנוסף לעבירות החמורות שבהן נחשד, הרב ניסה במשך חודשים להדיח עדים ולשבש הליכי חקירה. לדברי מקורות במשטרה, נכתב ב"הארץ", יש ראיות כי מצגר נהג ליצור קשר עם כל מי שיצא מחדרי החקירות.
מצגר נבחר לרב הראשי לישראל באפריל 2003 ומונה גם לכהונת דיין בבית הדין הרבני הגדול. בשנת 2005 נפתחה נגדו חקירה פלילית בחשד שקיבל טובות הנאה בסך עשרות אלפי שקלים מבתי מלון בירושלים.
בחוות דעת מנומקת החליט היועץ המשפטי לממשלה אז, מני מזוז, שאין ראיות מספיקות להעמדתו של מצגר לדין פלילי. עם זאת, מזוז קרא למצגר לקבל אחריות למעשיו ולהסיק מסקנות אישיות.
לידיעה ב"הארץ"