ברוב של שני קולות

הכנסת דחתה הצעה לתחבורה ציבורית מצומצמת בשבת

יוזמת ההצעה, ח"כ יעל גרמן, הסתמכה על סקר שערכה עמותת חדו"ש, שלפיו 72% מהציבור סבורים שיש לאפשר תחבורה ציבורית בשבת

סגן שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן מיהדות התורה מעביר את המשרד לשרת הבריאות החדשה יעל גרמן מיש עתיד 19/03/2013 צילום: פלאש 90סגן שר הבריאות יעקב ליצמן עם יעל גרמן מיש עתיד. צילום: פלאש 90

ברוב של שני קולות בלבד דחתה הכנסת הצעת חוק שנועדה לאפשר הפעלה של תחבורה ציבורית – במתכונת מצומצמת – בשבת. הצעת החוק נדחתה בקריאה טרומית.

חברת הכנסת יעל גרמן מיש עתיד, שהגישה את ההצעה, הבהירה כי רוב גדול בציבור תומך ביוזמה. "הציבור מבין שמדובר בהצעה חברתית, שאין לה ולא כלום עם התרסה כלפי הדת", אמרה גרמן ל"מעריב".

לפי סקר שערכה עמותת חדו"ש, 72% מהציבור הישראלי סבורים שיש לאפשר תחבורה ציבורית בשבת. גרמן, שהסתמכה על הסקר, אמרה שתחבורה ציבורית מצומצמת בשבתות תביא לצמצום פערים "בין אלה שיכולים להרשות לעצמם להגיע לכל מקום בשישי-שבת, גם לים וגם

ח"כ גרמן: הציבור מבין שמדובר בהצעה חברתית, שאין לה ולא כלום עם התרסה כלפי הדת

לפארקים, גם לחברים וקרובים, לבין אלה שלא יכולים – קשישים, צעירים, או אלה שאינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש מכוניות פרטיות".

שר התחבורה, ישראל כץ מהליכוד, הגיב על הצעת החוק מטעם הממשלה. הוא קרא להתנגד להצעת החוק משום שלדבריו היא פוגעת בסטטוס-קוו בענייני דת ומדינה. כץ אמר שהחוק מחייב אותו להתחשב ככל הניתן במסורת ישראל. בתום הדיון הצביעו 59 חברי כנסת נגד הצעת החוק ו-57 הצביעו בעדה.

רחל עזריה מכולנו, החברה בקואליציה, תמכה בהצעתה של גרמן. "אני תומכת שנים באמנת גביזון-מידן, הגורסת הפעלת מקומות בידור בשבת, איסור פתיחת עסקים בשבת ותחבורה ציבורית מצומצמת", אמרה עזריה.



איך תוכל לפעול?