צווים פיקטיביים
חדו"ש בתגובה לדחיית גיוס 1,300 תלמידי ישיבות: מאחזים את עיני הציבור
שר הביטחון דחה את גיוסם של מאות תלמידי ישיבות בינואר ובפברואר. חדו"ש: למשרד הביטחון אין כל כוונה אמיתית לגייס תלמידי ישיבות
18/02/2014 14:48
תגיות: בג"ץ · שר הביטחון · חוק טל · תלמידי ישיבות · חדו"ש · הפורום לשוויון בנטל
שר הביטחון, משה יעלון, עם יו''ר הוועדה להכנת חוק השוויון בנטל, ח''כ אילת שקד, בדיון בוועדה. צילום: פלאש 90
המדינה גרעה רק 700 אלף שקל מסך התמיכות הכספיות המועברות לתלמידי ישיבות. סכום זה, המהווה 2.5% מ-41 מיליון השקלים המועברים בכל חודש כתמיכות לתלמידי הישיבות, נגרע בעקבות צו הביניים שהוציא בג"ץ לפני כשבועיים. כך עולה מהודעה שהגישה אתמול פרקליטות המדינה לבג"ץ, בדיון בבקשתם של ארגונים המייצגים ישיבות חרדיות וישיבות הסדר לבטל את הצו.
לפי הודעת הפרקליטות, בינואר ובפברואר דחה שר הביטחון את גיוסם של 1,257 תלמידי ישיבות נוספים, שהיו אמורים להתגייס במרס. "גלובס" מציין כי לפני שבועיים קבע בג"ץ, ברוב של שמונה שופטים נגד דעת המיעוט של השופט ניל הנדל, כי תיעצר העברת התמיכות לתלמידי ישיבות שהיו אמורים להתגייס בהתאם לחוק שירות הביטחון.
בתגובה להודעה שמסרה המדינה בבג"ץ אומר סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן: "מספר צווי הגיוס של תלמידי ישיבות גדל במהירות מדהימה ונסק עד ל-3,500. שר הביטחון נוהג בציניות חסרת מעצורים. הוא מוכיח שוב ושוב שמשרדו הוציא בעצם אלפי צווי גיוס פיקטיביים לתלמידי ישיבות, שלא היתה לו כל כוונה ליישם. זאת, במטרה לאחז את עיני בג"ץ כאילו יש כוונה אמיתית לגייס תלמידי ישיבות".
לדברי אילן, "לא רק שהממשלה משטה עכשיו בציבור ובבית המשפט והופכת את שלטון החוק לבדיחה, יש עתיד מובילה הצעת
זהרה ברגר צור: למה לגייס אותם עכשיו, אם ממילא בחוק החדש שנרקם בוועדת שקד יקבלו 50 אלף תלמידי ישיבות פטור גורף?
חוק שעושה אותו דבר בדיוק. מדובר בחוק שאינו חוק שוויון בנטל ואינו חוק גיוס, אלא חוק פטור. מאבק השוויון בנטל הוא דוגמה קלאסית לסוג הפרשות שגורמות לאובדן אמון הציבור בפוליטיקה ובפוליטיקאים".
זהרה ברגר צור מהפורום לשוויון בנטל מוסרת בתגובה: "דחיית השירות הנוספת שניתנת לחרדים מחזקת את הטענות שלנו בדבר התגבשות של חוק טל מספר שתיים. למה לגייס אותם עכשיו, אם ממילא בחוק החדש שנרקם בוועדת שקד יקבלו 50 אלף תלמידי ישיבות פטור גורף? יותר טוב להפיק תועלת פוליטית ולשמור על הכיסא. והמשרתים? לא נורא, לא צריך להתחשב בהם. הם הרי ממילא מתגייסים, נכון? בשביל זה יש חוק".
הפרקליטות הודיעה גם שאינה מתנגדת לצירופם של איגוד הישיבות הגבוהות הציוניות, איגוד מנהלי הישיבות והמוסדות התורניים ואיגוד ישיבות ההסדר כמשיבים לעתירה, שבה הוציא בג"ץ את צו הביניים לפני שבועיים.
את העתירה הגישו חדו"ש, ישראל חופשית, הפורום לשוויון בנטל, התנועה לאיכות השלטון, עו"ד יהודה רסלר ואחרים. העותרים מבקשים מבג"ץ להורות לצה"ל לגייס, בהתאם לחוק שירות הביטחון הנוכחי, את כל תלמידי הישיבות שגיוסם מתחייב לאחר שחוק טל פקע באוגוסט 2012. הם גם מבקשים מהמדינה להימנע מלתקצב את תלמידי הישיבות שגיוסם מתחייב בהתאם לחוק, ושאינם מתגייסים.
לידיעה ב"גלובס"