מחילת חובות

האם הרב קיבל פטור מארנונה?

לפי כתבה ב"ישראל היום", הרב של מטולה, ברוך פכטר, התחמק 25 שנה מתשלום ארנונה וצבר חוב של מאות אלפי שקלים. המועצה לא נאבקה על החזר החוב

שכונת הר צפייה במטולה. צילום: תומר ש, ויקיפדיהשכונת הר צפייה במטולה. צילום: תומר ש, ויקיפדיה

הרב של מטולה, ברוך פכטר, הצליח לכאורה להתחמק במשך 25 שנה מתשלומי ארנונה ואגרות אחרות למועצה המקומית. בכל התקופה הזאת, נטען בכתבה ב"ישראל היום", היתל הרב בראשי המועצה המקומית. לפני כעשר שנים חשף ראש המועצה אז, יעקב כץ, את הפרשה, אבל חלק מחברי המועצה ניסו להגן על הרב פכטר. בראשם היה מחליפו של כץ, הרצל בוקר.

הפרשה נחשפה בפסק דין שכתב שופט בית משפט השלום בצפת, אורי גולדקורן, בדצמבר 2012. השופט נענה לבקשה של דוד אזולאי, המתמודד על ראשות המועצה מקומית מטולה, לחשוף את ההליכים המשפטיים שהתנהלו נגד הרב.

"דווקא המועצה היתה צריכה להיות מעוניינת כי הליכים משפטיים שהיא יזמה, במטרה לאכוף תשלום ארנונה, ייחשפו לציבור", כתב השופט. "ניסיונה לפעול במחשכים בהליך משפטי שאותו היא יזמה ו'שכיבתה על הגדר' כדי 'להגן' על ראש המועצה מפני המבקש – עלולים להעלות הרהור נוגה שמא, לשיטתה, מוטב היה שאופן גביית הארנונה מהרב פכטר ואכיפת הדין בכל הקשור בגביית חובותיו, לא ייוודעו לעולם לציבור".

לפי הכתבה ב"ישראל היום", לפני 25 שנה, כשראש המועצה במטולה היה יוסי גולדברג המנוח, טען הרב פכטר כי ביתו הפרטי

הרב פכטר: אין לי כל יתרת חוב למועצה עבור ארנונה, מים וביוב. כל החיובים משולמים באמצעות הוראת קבע

הוא בעצם דירה של ראש עדה דתית ולכן לא חלה עליו חובה לשלם ארנונה. מאז לא שילם הרב ארנונה עד לראשית שנות ה־2000. ראש המועצה באותה תקופה, יעקב כץ, החליט לדרוש מפכטר לשלם למועצה את מלוא חובותיו.

ב-2005 הוגש לבית המשפט כתב תביעה נגד הרב. בכתב התביעה נדרש פכטר לשלם חוב מצטבר של 300 אלף שקל ולשלם את מסיו. הרב עמד בסירובו.

לאחר שבוקר נבחר לראש המועצה, ב-2008, המועצה המקומית לכאורה איבדה עניין בחובו של פכטר. בשלושה מועדים שונים לא התייצבו נציגי המועצה בבית המשפט, שם התקיימו דיונים בתביעה נגד הרב.

אזולאי פנה לאחרונה לבית המשפט, בדרישה לחייב את המועצה לחשוף את ההליכים המשפטיים שננקטו נגד הרב פכטר. כאמור, בית המשפט קיבל את תביעתו. לאחר פסק הדין התברר שהצדדים הגיעו לפשרה, שלפיה בית המשפט יקבע כמה ישלם הרב בגבולות שבין 66,422 שקל ל־83,853 שקל. כלומר, המועצה החליטה לחייב את הרב רק בחלק מחובותיו.

הרב פכטר מסר בתגובה: "אין לי כל יתרת חוב למועצה עבור ארנונה, מים וביוב. כל החיובים משולמים באמצעות הוראת קבע".

לכתבה ב"ישראל היום"



איך תוכל לפעול?