למה נסגר הברז הלאומי

ניתוק הארץ מהכנרת – ביטוי להקצנה קשה

לקראת פסח מופסקת שאיבת מי הכנרת מחשש להימצאות חמץ, צעד המציג את דרישות היהדות באור נלעג, אומר מנכ"ל חדו"ש

הכנרת מהמושבה כנרת. צילום: י.ש. ויקיפדיההכנרת, מראה מהמושבה כנרת (צילום אילוסטרציה). צילום: י.ש. ויקיפדיה

לקראת פסח תופסק שאיבת מים מהכנרת, מחשש שמי האגם נגועים בחמץ. בידיעה בעניין זה שפורסמה ב"הארץ", נכתב כי עד 1995, שאלת הימצאות החמץ במי הכנרת כמעט לא עלתה לדיון. באותה שנה השיג מאיר פרוש, שהיה סגן ראש עיריית ירושלים, התחייבות לנתק את העיר ממי הכנרת בפסח. עוד לפני שירושלים נותקה מאספקת המים, נהגו לנתק את בני ברק ממי הכנרת.

מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב, אומר: "ניתוק רוב המדינה ממי הכנרת הוא המשך תהליך ההקצנה חסרת הרסן שהצליחו לכפות עלינו עד היום הפוליטיקאים החרדים. דרישותיהם מציגות את היהדות באור נלעג וחשוך. ההקצנה הזאת באה לידי ביטוי גם בתחומים כמו כשרות, גיור, הדרת נשים ועוד. היא אחת הסיבות לכך שהציבור

עד 1995 שתתה כל המדינה ממי הכנרת, ורק בודדים סיננו אותם

מאס כל כך במפלגות החרדיות ובכניעת ממשלות ישראל השונות בפניהם".

רגב מציין כי "עד 1995 שתתה כל המדינה ממי הכנרת, ורק בודדים סיננו אותם. לא ברור איך בתוך 17 שנה הפכו מי האגם הלאומי, שנחשבו כשרים עד אז, לחמץ. יש לקוות שעם הקמת קואליציה החדשה עלתה ישראל על דרך חדשה לעבר חברה אזרחית ויהדות פתוחה ושוויונית. אין ספק, הרחקת הקנאים ממוקדי קבלת ההחלטות תעשה רק טוב ליהדות ולמעמדה בציבור".

להפסקת השאיבה אין משמעות כספית. בשנת 2004 אף נדחתה בקשת החרדים להפסיק שאיבת מים בפסח, מחשש כי נוכח ריבוי הגשמים באותה שנה האגם יעלה על גדותיו ויהיה צורך לשחרר מים מהכנרת וכך ייגרם אובדן מים.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?