מגמות מטרידות

ביקורת על היחס של הרבנות לנשים בדו"ח של האו"ם

הוועדה לביעור אפליית נשים של האו"ם קוראת למציאת פתרון לבעיית מסורבות הגט ומביעה דאגה לנוכח התופעה של הדרת נשים

ראשת מפלגת הנשים החרדית ''ובזכותן'', רות קוליאן, ומספר 4 ברשימתה, גילה ישר, בהפגנה של מסורבות גט בכניסה לבית הדין הרבני הגדול בירושלים. 04032015 צילום: נתי שוחט, פלאש 90ראשת מפלגת הנשים החרדית ''ובזכותן'', רות קוליאן, ומספר 4 ברשימתה, גילה ישר, בהפגנה של מסורבות גט בכניסה לבית הדין הרבני הגדול בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: נתי שוחט, פלאש 90

ועדה מטעם האו"ם מותחת ביקורת על התופעה של הדרת נשים בישראל, על הנעשה בתחום דיני המשפחה בארץ ועל יחסה של הרבנות לנשים. בדו"ח הסוקר את מצבן של הנשים במדינה קוראת הוועדה לאפשר גירושים אזרחיים בישראל לכל מי שנישאו בחו"ל וקובעת שדרוש פתרון לבעיית סרבנות הגט.

הוועדה לביעור אפליית נשים (CEDAW) מתייחסת בדו"ח גם להגבלות על חופש התנועה של נשים במרחב הציבורי, בייחוד בתחבורה הציבורית. היא מזכירה כי תנועות חרדיות מחריגות נשים ממערכת החינוך. הוועדה מגנה את ההחלטה של המועצה להשכלה גבוהה להרחיב את ההפרדה בין גברים לנשים במכללות ובאוניברסיטאות.

ואלה מציין כי הוועדה מביעה דאגה מהמדיניות המקובלת במפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה, המונעות מנשים להצטרף לרשימות המועמדים שלהן בבחירות. ועדת

ועדת האו"ם קוראת לישראל לאמץ חקיקה שתמנע ממפלגות מדירות נשים להשתתף בבחירות לכנסת או לרשויות המקומיות

האו"ם אף קוראת לישראל לאמץ חקיקה שתמנע ממפלגות מדירות נשים להשתתף בבחירות לכנסת או לרשויות המקומיות.

בדו"ח מצוינים כמה תחומים שבהם חל שיפור ניכר ביחס לנשים בישראל. הוועדה מזכירה כי בישראל התקבלו תיקוני חקיקה בתחום זה, כמו העלאת גיל הנישואים המותר בחוק מ-17 ל-18; הארכת חופשת הלידה מ-14 שבועות ל-15; אימוץ נהלים ותקנות מחמירות למלחמה בהטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה; והקביעה שבהליך מינוי דיינים בבית הדין הרבני, אחת מכל שני נציגים ששולחים גופים ממשלתיים לוועדה למינוי שופטים תהיה אשה.

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?