צדק הפוך

העובדים משלמים, האברכים מקבלים

אנשי המעמד הבינוני נושאים בנטל המסים ויוקר המחיה, בעוד החרדים נהנים מהטבות בחינוך ומדיור בר השגה, כותב נחמיה שטרסלר

הפגנה של תנועת המחאה בתל אביב. צילום: 'avivi, flikcrהפגנה של תנועת המחאה בתל אביב. צילום: avivi, flikcr

סעודת ראש השנה תהיה יקרה בהרבה מזו של השנה שעברה. חלק מהסיבות להתייקרות הן עליות המחירים בכל התחומים: מזון, מים, חשמל ודלק, וגם עליית המסים. סיבות אחרות הן היחלשות המחאה החברתית, כותב נחמיה שטרסלר ב"הארץ".

בגלל המחאה בקיץ הקודם, היצרנים והמשווקים הגדולים הורידו מחירים. השנה אין מחאה והמחירים עולים. אבל לדברי שטרסלר, כישלון המחאה בתחום המחירים הוא רק סעיף אחד בכישלון הרחב יותר שלה – בתחום הדיור, החינוך והמיסוי.

המוחים שהקימו אוהלים בערים השונות האמינו בתמימותם שבעקבות ההפגנות המדינה תסבסד בעבורם את מחירי הקרקע והפיתוח, כך שיוכלו לרכוש דירות זולות בתל אביב. אבל הלחץ רק עודד בניית דירות מסובסדות לחרדים. "ואמנם, מי שזוכה עכשיו לדירות המסובסדות הם החרדים. במקום להכניס קריטריון של יציאה לעבודה בחר שר השיכון, אריאל אטיאס,

במקום להכניס קריטריון של יציאה לעבודה בחר שר השיכון, אריאל אטיאס, להכניס קריטריון של ותק בנישואין, וברור למי יש יותר ותק

להכניס קריטריון של ותק בנישואין, וברור למי יש יותר ותק", כותב שטרסלר.

מנהיגי המחאה החמיצו גם את עניין החינוך חינם לבני שלוש-ארבע. לא מפגיני מעמד הביניים, שלהם שניים-שלושה ילדים, נהנים מחינוך חינם לגיל הרך, אלא דווקא חרדים ובדווים, שבמשפחותיהם יש שמונה ועשרה ילדים. שטרסלר מציין כי רוב החרדים אינם עובדים וכי השכר המדווח אצל הבדווים והערבים נמוך כל כך, שהם כמעט שאינם משלמים מסים.

הואיל ובכלכלה אין ארוחות חינם, לא היה מנוס מלהעלות את המסים למעמד הבינוני, כלומר למוחים שעובדים קשה. בשורה התחתונה, מי שמחה על יוקר המחיה, משלם את המחיר.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?