מענה לצרכים חברתיים
בית המשפט: מרכז קהילתי חרדי יוקם בנווה שאנן
השופט רון סוקול דחה עתירה נגד הקמת המרכז וקבע: הצורך במרכז לקהילה החרדית הוא צורך ממשי
18/06/2012 22:18
תגיות: נווה שאנן · מרכז קהילתי חרדי · השופט רון סוקול · עמותת שחר במסילה
רחוב בשכונת נווה שאנן בחיפה. צילום:
Orrling, wikipedia
בית המשפט המחוזי בחיפה דחה עתירה נגד הקצאת מגרש בשכונת נָווה שאנן בחיפה לצורך הקמת מרכז קהילתי לאוכלוסייה החרדית. השופט רון סוקול קבע כי קיים צורך אמיתי בהקמת המרכז. לדבריו, קבלת העתירה פירושה יצירת הפרדה פסולה בין מגזרים שונים.
את העתירה הגישה עמותת שחר במסילה, המייצגת תושבים חילונים ודתיים-לאומיים בשיכוני המסילה והשחר בנווה שאנן. העמותה טענה שהקמת המרכז תשנה את אופיו של האזור, שבו מתגוררות כיום 120 משפחות שרק ארבע מהן חרדיות. העמותה החרדית עמודי עולם התחייבה לאפשר גישה למרכז הקהילתי בכפיפות לסייג של שמירה על אופי המקום ומנהגיו. עמותת שחר במסילה טענה כי התחייבות זאת תביא לכך שהשכונה תהפוך לבית שמש.
השופט, מדווח אתר News1, קבע כי חשש זה אינו עילה לביטול הקצאת המגרש. "אין חולק כי בשכונת נווה שאנן עצמה מתגוררות משפחות רבות השייכות לזרם החרדי. יתרה מזו, אין גם כל מחלוקת על כך כי לזרם החרדי אין מרכזים קהילתיים בשכונת נווה שאנן וברחובות הסמוכים לשיכוני המסילה והשחר. גם המקלט שהוקם על-ידי העירייה במגרש משמש מזה מספר
השופט: הקמת מועדון שישרת את תושבי שכונת נווה שאנן, גם אם יישא אופי חרדי, אינה פוגעת בזכויות כלשהן של תושבי השיכונים שאינם נמנים עם בני העדה החרדית
שנים חברים בקהילה החרדית ומופעל על-ידי עמותת 'רינת אהרון'. משמע, הצורך במרכז לקהילה החרדית אינו חדש אלא צורך ממשי שכבר מצא ביטויו בשימוש בפועל".
לדברי השופט סוקול, אחד מסימני ההיכר של חיפה הוא השילוב בין בני העדות והדתות השונות, תוך ויתורים הדדיים המאפשרים לכל קהילה לבטא את עצמה. "הקמת מועדון שישרת את תושבי שכונת נווה שאנן, גם אם יישא אופי חרדי, אינה פוגעת בזכויות כלשהן של תושבי השיכונים שאינם נמנים עם בני העדה החרדית. לחברי הקהילה החרדית, החיים ברחבי שכונת נווה שאנן ובשכנות לתושבי שיכוני המסילה והשחר, יש צורך אמיתי שאינו מוכחש במרכז קהילתי שבו יוכלו לבטא את אורחות חייהם וליתן מענה לצרכים החברתיים שלהם ושל ילדיהם... הקמת המועדון תאפשר חיים משותפים תוך כיבוד הדדי של הקהילות השונות ותוך מתן הזדמנות להכיר זה את זה ואת אורחותיו של האחר", קובע סוקול.
לידיעה ב-News1