צו נגד הדרה

על המדינה לנמק מדוע לא נקטה צעדים נגד אגד

בצו על תנאי מחייב בג"ץ את המדינה להסביר מדוע לא הטילה סנקציות על חברת האוטובוסים בשל הדרת נשים ממודעות

מודעה לכרטיס אדי על אוטובוס בירושלים. צילום: ג'סיקה פיין, חדו''שמודעה לכרטיס אדי על אוטובוס אגד בירושלים, שבה נראים גברים בלבד. צילום: ג'סיקה פיין, חדו''ש

בג"ץ הוציא צו על תנאי, המחייב את המדינה לנמק בתוך 30 יום מדוע אינה מתנה הענקת רשיון להפעלת תחבורה ציבורית בהימנעות מפעילות שיש בה אפליה מגדרית. הצו הוצא במסגרת עתירה שהוגשה נגד משרד התחבורה, המשטרה, חברת אגד וחברת הפרסום כנען מדיה, בגלל אי פרסום מודעות המציגות נשים בשלטי חוצות ועל אוטובוסים.

את העתירה הגישו כמה תושבים מירושלים ותנועת "ירושלמים", באמצעות עו"ד אביעד הכהן, דיקאן מכללת "שערי משפט", וד"ר מיכל טמיר. אביעד גליקמן מציין ב-ynet, כי העתירה הוגשה לאחר שמסע פרסום חברתי שיזמו התושבים לא פורסם על אוטובוסים של אגד.

בעתירה נטען כי חברת הפרסום סירבה להציג את שלטי הפרסום מחשש להשחתת רכוש מצד חרדים קיצוניים.

בעתירה נטען כי חברת הפרסום סירבה להציג את השלטים מחשש להשחתת רכוש מצד חרדים קיצוניים

לטענת העותרים מדובר באפליה פסולה, הפוגעת בכבוד האדם, בערך השוויון ובחופש הביטוי.

השופטת מרים נאור, שאליה הצטרפו השופטים יצחק עמית ועוזי פוגלמן, אמרה בדיון כי אין די בהצהרותיה של המדינה שלפיהן אפליית הנשים והדרתן משטחי הפרסום פסולה. לדברי נאור, יש לנקוט צעדים ממשיים שיכריחו את החברות המפרסמות להפסיק את האפליה.

העותרים דרשו כי שר התחבורה יתנה הענקת רישיון להפעלת תחבורה ציבורית בהתחייבות של המפעיל להימנע מכל פעולה שיש בה אפליה מגדרית. עוד ביקשו כי המשטרה תפעיל יד חזקה לאכיפת החוק בכלל, ובשכונות החרדיות בירושלים בפרט, ובכלל זה להעמיד לדין את הבריונים המשחיתים מודעות באוטובוסים.

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?