גיור ללא הסמכה

בגלל פרישת דרוקמן המדינה לא מכירה בגיורים חדשים

מאות בוגרי מסלול הגיור אינם מקבלים הכרה ביהדותם לצורך נישואים או קבלת אזרחות

הרב חיים דרוקמן, צילום: Shuki, wikipediaהרב חיים דרוקמן, צילום: Shuki, wikipedia

הרב חיים דרוקמן, שהיה ראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה, פרש מתפקידו לפני כחודש. מאז לא נחתמו תעודות המרה, שהן אישור יהדות למתגיירים. הסיבה לכך, מציין קובי נחשוני ב-ynet, היא שראש מערך הגיור הוא היחיד המוסמך לחתום על תעודות אלה.

לדרוקמן לא מונה ממלא מקום. גם לא הוקמה ועדה לאיתור מועמדים לתפקיד. לכן מערך הגיור הממלכתי מתקשה לתפקד. בוגרי מסלול הגיור, שהשלימו את הלימודים, עברו ברית מילה, טבלו במקווה ואושרו על-ידי בית-דין רבני כיהודים, אינם מקבלים הכרה ביהדותם לעניין נישואים או קבלת אזרחות. גם הסמכות לקצר את משך והיקף לימוד היהדות לחריגים אשר בקיאים בחומר לא הואצלה לאיש במערך הגיור.

למכון עתים, העוסק בייעוץ בעניין "מעגל החיים היהודיים", הגיעו בימים האחרונים פניות ממתגיירים שלא קיבלו תעודות המרה. במכון מעריכים כי יש כמה מאות מתגיירים כאלה. ראש המכון ומייסדו, הרב ד"ר שאול פרבר, קורא לכל מי שנפגע מכך לפנות

אנחנו לא רוצים להגיע שוב למצב שבו מפקירים את המתגיירים רק כי הגיור ירד מהכותרות

אליו. בכוונתו לטפל בתלונות ולפעול מול הרשויות עד להשגת פתרון זמני.

"אנחנו לא רוצים להגיע שוב למצב שבו מפקירים את המתגיירים רק כי הגיור ירד מהכותרות", אמר פרבר, "מדובר בציבור מאוד פגיע ואי אפשר להתייחס אליהם כעוד מישהו שנופל תחת הביורוקרטיה. לפעמים עיכוב תעודת ההמרה או אישורים אחרים ממש עוצרים להם את החיים".

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "בימים הקרובים תוקם ועדה לאיתור ראש מערך גיור בישראל. משרד ראש הממשלה, בתיאום עם נציבות שירות המדינה בוחנים את הדרכים אשר יסייעו לפעילות השוטפת של האגף בתקופת הביניים, עד אשר ייבחר מועמד ראוי. אגף הגיור פועל במרץ למתן שירות כהלכה למבקשים להתגייר ולא חדל מפעילותו הענפה".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?