פתרון חינוכי
כדי לגייס את תלמידי הישיבות צריך ליבה
החוק שיבוא במקומו של חוק טל צריך לחייב לימודי אזרחות וציונות גם במוסדות חרדיים, כותבת נורית קנטי באתר של גלי צה"ל
01/03/2012 13:09
תגיות: חוק טל · לימודי ליבה · נורית קנטי · יעקב ליצמן
מסע האלונקות של הפורום לשוויון בנטל, בקריאה לגיוס שוויוני
בעקבות ביטול חוק טל מתחדדת השאלה מה יקרה אם יוחלט לגייס המוני חרדים. האם החרדים שיידרשו להתייצב לשירות ימשיכו להשתמט, כטענת החילונים, או שיתמקדו בלימוד תורה כדי לקיים את הכלל, כפי שטוענים החרדים.
חרדים במדינות שונות בעולם, כותבת נורית קנטי באתר גלי צה"ל, כבר הוכיחו שאפשר ללמוד תורה וגם להתפרנס בכבוד. בישראל מראים הדתיים הלאומיים שאפשר לשרת בצה"ל בלי לפגוע בלימוד התורה.
דבריו של סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, "לא ייתכן שבכל העולם מי שרוצה ללמוד תורה יוכל ורק לנו בארץ אסור", והתעקשותם של הפוליטיקאים החרדים שלא להתפשר, מבהירים היכן טמון הקושי, כותבת קנטי, עורכת התוכנית "מה בוער". גישה זאת לא רק תנציח מצב שבו החרדים אינם מתגייסים, אלא גם תעניק להם הון פוליטי לא מבוטל.
שרי חינוך נכנעו לדרישתם של מוסדות חרדיים שלא ללמד את תוכנית הליבה והעבירו תקצוב מופרז למוסדות שלא מלמדים פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית וביולוגיה
הפתרון לבעיית הגיוס של החרדים נמצא במשרד החינוך. היא מציינת כי שרי חינוך נכנעו לדרישתם של מוסדות חרדיים שלא ללמד את תוכנית הליבה והעבירו תקצוב מופרז למוסדות שלא מלמדים פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית וביולוגיה ו"לא טורחים לספר לתלמידיהם איך קרה שהם חובשים ספסלים שממוקמים בארץ ישראל. מי איפשר את הגעתם לכאן, מי הקים מדינה שתשלם להם את הכסף שמקיים את לימודיהם".
לדבריה, החוק שיחליף את חוק טל צריך לחייב מוסדות חרדיים בלימודי ליבה, הכוללים אזרחות, ציונות והיסטוריה של עם ישראל. "הגיע הזמן שהחרדים שאינם משרתים בצבא, גם אלה שמקדישים את מרצם ללימוד תורה, וגם אם זה למען כולנו, יתחילו להבין איפה הם חיים ומה זה אומר לחיות כאן", היא כותבת.
למאמר המלא