4% מהמחזור

בתי מלון נדרשים להקצות 3 חדרים למשגיח הכשרות

בישיבה בכנסת לקראת דיון בבג"ץ בעתירה נגד מונופול הכשרות של הרבנות הראשית תיארו מנהלי התאחדות המלונות כיצד הדרישות של מערך הכשרות פוגעות בעסקיהם

אולם שמחות ובו שלטים המכריזים על כשרות המזון. צילום: יעקב, ויקיפדיהאולם שמחות ובו שלטים המכריזים על כשרות המזון. צילום: יעקב, ויקיפדיה

בתי מלון נדרשים להקצות למשגיחי הכשרות העובדים בהם שלושה חדרים בתקופת החגים – תקופה של תפוסת שיא. "הרבנות מתערבת בדברים שאינם קשורים להכנת דברי מאכל, שמתרחשים ללא סמכות. האם ייתכן שמשגיח צריך לקחת למלון שלושה חדרים לחג שלם? כל זה רק כי הוא יכול לדרוש ואין אפשרות לבחור בתאגידי כשרות אחרים?" שאל יו"ר התאחדות המלונות בירושלים, ישי ברנע.

יו"ר התאחדות המלונות בים המלח, ליאור גבאי, סיפר: "משגיח אמר לי שאם הוא לא מקבל את החדר בזמן הוא לא נותן כשרות. אנחנו מוחזקים כבני ערובה, זה מעלה לנו את ההוצאות".

הדברים עלו בישיבה שהיתה אתמול בכנסת לקראת הדיון בבג"ץ בעתירה נגד מונופול הכשרות של הרבנות הראשית, המתקיים היום.

יו"ר התאחדות המלונות בים המלח, ליאור גבאי: משגיח אמר לי שאם הוא לא מקבל את החדר בזמן הוא לא נותן כשרות

בישיבה בכנסת, מדווח "כלכליסט", אמר ראש ארגון הכשרות האלטרנטיבי "השגחה פרטית", הרב אהרון ליבוביץ': "מערך הכשרות של הרבנות כושל, מיותר ולא רלוונטי".

יו"ר ועדת הרפורמות, ח"כ רחל עזריה מכולנו, אמרה ש"מערך הכשרות הממלכתי לא מתפקד וזה משפיע על כל אזרח ואזרח במדינה. ההצטרפות של התאחדות המלונות לעתירה מראה כי מונופול הכשרות מהווה פגיעה דרמטית בחופש העיסוק בפרט ובתיירות בישראל בכלל".

בישיבה הזכיר מנכ"ל התאחדות בתי המלון, נועז בר ניר, שעלות הכשרות לבתי המלון היא 366 מיליון שקל, שהם 4% מהמחזור. "יש אצלנו שמעריכים שיותר", אמר בר ניר.

לידיעה ב"כלכליסט"



איך תוכל לפעול?