עיר ללא מסגדים

עיריית ירושלים מתקצבת הקמת בתי כנסת בלבד

בתקציב העירייה מוקצים 5 מיליון שקל לתמיכה בהקמת בתי תפילה, אך הם מופנים רק לתאגידים המקימים בתי כנסת, ולא להקמת בתי תפילה מוסלמיים או נוצריים

כנסיית דורמיציון. צילום: Gellerj, wikipediaכנסיית דורמיציון (צילום אילוסטרציה). צילום: Gellerj, wikipedia

עיריית ירושלים מעניקה תמיכה כספית לבתי תפילה יהודיים בלבד. כך עולה ממסמך המפרט את הקריטריונים לקבלת תמיכה תקציבית, שנדון בשבוע שעבר בוועדת התמיכות של העירייה. הסעיף הראשון ברשימת תנאי הסף להגשת בקשה לתמיכה הוא, שמגיש הבקשה יהיה "תאגיד רשום על פי חוק הפועל להקמת בית כנסת". בחלקים אחרים של המסמך אין כל התייחסות לתמיכה בהקמת בית תפילה שישרת קהילה שאינה יהודית.

עיריית ירושלים מקצה כ-5 מיליון שקל בשנתיים לתמיכה בהקמת בתי תפילה. חבר מועצת עיריית ירושלים מסיעת התעוררות, יואב בקשי יבין, העלה בישיבת הוועדה שאלה בנוגע לבתי תפילה של בני דתות אחרות בעיר. הממונה על הקמת בתי תפילה אמר כי אינו עוסק בכך והפנה את בקשי יבין ליועץ ראש העיר לענייני ערבים, דוד קורן.

חברי מועצה מסיעות הימין השתוממו על השאלה וטענו שאין לעודד הקמת מסגדים וכנסיות בירושלים. על פי נוהלי העירייה, עמותה המקימה בית כנסת רשאית לבקש תמיכה, העשויה להגיע עד מחצית עלות הקמת המבנה. העמותה גם יכולה לקבל החזרים על היטלים ששולמו בשל הקמת המבנה. העירייה מתקצבת תפעול שוטף של בתי כנסת.

בירושלים מתגוררים 520 אלף יהודים, 303 אלף מוסלמים וכ-15 אלף נוצרים

"אני רוצה להאמין שהעירייה יודעת שבאלפי שנות קיומה של ירושלים צמחו בעיר כמה כנסיות, מסגדים ובתי תפילה נוספים. אבל ממשלת ישראל ועיריית ירושלים פועלות שוב במדיניות של 'לא לבלוע ולא להקיא'", אמר בקשי יבין ל"הארץ". "אחרת נבצר מבינתי מדוע האחראי על מבני דת בעירייה אינו אחראי על כלל מבני הדת בירושלים? מדוע אין קריטריון תמיכה גם בבתי תפילה שאינם בתי כנסת? ומדוע לא ניתן להצביע בבירור על אגף אחד שתחת אחריותו כלל מבני הדת בעיר?"

לדבריו, אחרי החגים יבקש לכנס ישיבה עם הדרג המקצועי הרלוונטי ועם יושב ראש ועדת התמיכות, עמיתו לסיעה חנן רובין, כדי "לבנות קריטריון תמיכה לשנה הבאה לכלל בתי התפילה בעיר". על פי נתוני מכון ירושלים לחקר ישראל, בירושלים מתגוררים 520 אלף יהודים, 303 אלף מוסלמים וכ-15 אלף נוצרים.

מהעירייה נמסר כי "אין כל שינוי בנוהל המתייחס למבני דת יהודיים. לעירייה לא הגיעו בקשות לתמיכה במבני דת לא יהודיים, ובמידה ויגיעו ייבדקו".

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?