בצורת בכנסת

שלוש שנים לא הוגשה הצעת חוק נגד הדרת נשים

מנכ"ל חדו"ש: אי הגשת הצעות חוק בעניין היא הוכחה לנתק המוחלט של הכנסת מהאווירה הציבורית

שלט בבית שמש, הדורש מנשים לא ללכת ליד בית כנסת. צילום: קובי גדעון, פלאש 90שלט בבית שמש, הדורש מנשים לא ללכת ליד בית כנסת. צילום: קובי גדעון, פלאש 90

חברי הכנסת מרבים להגיש הצעות חוק פרטיות. למעשה, מאז החלה הכנסת הנוכחית בפעילותה, במארס 2009, כבר הוגשו 3,850 הצעות כאלה.

עם זאת, בבדיקה מקיפה שעשו קואליציית הארגונים נגד הדרת נשים ועמותת חדו"ש, לא אותרה שום הצעה שתפקידה למנוע הדרת נשים במרחב הציבורי (למשל, הצעות נגד מדרכות נפרדות נגד הרחקתן של נשים לירכתי האוטובוסים נגד אפליה בנושא שירת נשים וכדומה). גם בעניין קווי ההפרדה לא הוגשו הצעות חוק, אף על פי שהסוגיה עומדת על סדר היום זה כמה שנים, למרות הקמה של ועדה ציבורית שעסקה בה ופסק דין של בג"ץ. ההצעות הראשונות בנושא, מדווח גדעון אלון ב"ישראל היום", הונחו על שולחן הכנסת רק השבוע על ידי הח"כים יצחק הרצוג ונחמן שי.

מנכ"ל עמותת חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אמר: "בצורת הצעות החוק כנגד הדרת נשים במרחב הציבורי היא עוד הוכחה לנתק

ההצעות הראשונות בנושא הדרת נשים הונחו על שולחן הכנסת רק השבוע

המוחלט של הכנסת מהאווירה הציבורית, התומכת נחרצות בחופש דת ומתנגדת להשפלת נשים. הדבר בולט במיוחד לנוכח שיטפון החקיקה המיותרת בתחומים אחרים".

לדברי רגב, "היו לחברי הכנסת שלוש שנים להעביר חוקים שיבלמו את התופעה המגונה של הפרדה במרחב הציבורי ואת תופעת העלמת הנשים ממודעות הפרסום בחלק מערי ישראל. אבל דומה שכל זמן שהדבר לא זכה לסיקור תקשורתי – הנושא כלל לא העסיק את רובם".

רגב קרא לחברי הכנסת "ליזום חקיקה שתטיל קנסות על מי שמנסים לכפות הדרת נשים בתחבורה הציבורית ותחייב לשלול זיכיונות ותקציבים מארגונים ומחברות שמפלים נשים".

לידיעה ב"ישראל היום"



איך תוכל לפעול?