ירושה לאחים בלבד

נשים נושלו מירושה של מיליונים לפי דין תורה

עשרת ילדיו של סוחר חרדי אמיד שהלך לעולמו פנו לבוררות אצל שני רבנים ודיין. הבוררים פסקו כי לפי דין תורה בנותיו של המנוח אינן זכאיות לחלק בירושה

מאה שערים, צילום: zeevveez, flickrמאה שערים (צילום אילוסטרציה). צילום: zeevveez, flickr

ילדיו של סוחר חרדי ירושלמי עשיר, שהלך לעולמו לפני כמה חודשים, פנו להליך בוררות כדי לקבוע כיצד תחולק ביניהם הירושה. לסוחר המנוח היו עשרה ילדים – שמונה בנות ושני בנים. בשנות חייו, בנו הבכור היה יד ימינו בניהול העסק. לאחר מותו החתים הבן הבכור את אחיו ואחיותיו על מסמך שבו מינו אותו למנהל הנכסים שהשאיר האב.

האח הצעיר טען בבוררות כי הבן הבכור בנה מערכת מסועפת של הלוואות, שבאמצעותה שיעבד את נכסי האב אליו. כך הועברה לבכור מרבית הירושה, הנאמדת ב-20 מיליון שקל. מכיוון שילדיו של הסוחר שומרי מצוות, הם ביקשו שאת הבוררות ינהלו שני רבנים ודיין לפי דין תורה.

האח הבכור, נכתב ב"ישראל היום", טען שמכיוון שהבוררות התנהלה לפי דין תורה בנותיו של המנוח אינן זכאיות לקבל חלק

בבוררות הסכים הבכור, "מתוך אהבה וכבוד לזכר האב", לתת לכל אחת מאחיותיו 150 אלף שקל

מהירושה. הבוררים קיבלו טיעון זה וקבעו ששמונה האחיות ינושלו מהירושה, שתחולק בין שני הבנים בלבד. עם זאת, בבוררות הסכים הבכור, "מתוך אהבה וכבוד לזכר האב", לתת לכל אחת מאחיותיו 150 אלף שקל.

הבוררים קיבלו טיעון נוסף של הבכור, שלפי דין תורה הוא זכאי לקבל חלק כפול מהירושה מאחיו. כך נפסק כי האח הבכור יקבל 13.3 מיליון שקל והאח הצעיר כ-6.60 מיליון שקל.

להחלטה שהתקבלה בבוררות יש תוקף דומה לזה של החלטת בית משפט. אי אפשר לערער עליה, אלא אם כן יימצא פגם לפי אחד הסעיפים לחוק הבוררות. במקרה כזה אפשר לפנות לבית המשפט המחוזי. לא סביר שגם אם יימצא פגם כזה בני המשפחה יערערו על החלטת הרבנים.

לידיעה ב"ישראל היום"



איך תוכל לפעול?