הערכים התעקמו

הזכות להפלות לטובה את החיילים

הענקת הטבות ליוצאי צבא אינה אפליה, אלא תיקון עוול, כותב שמואל הולנדר

חרדי וחייל מושכים כסף בירושלים. צילום: פלאש 90חרדי וחייל מושכים כסף בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: פלאש 90

על פי החוק בישראל, קיימת חובת ייצוג הולם והעדפה מתקנת לנשים, לבני מיעוטים, לבעלי מוגבלויות וליוצאי אתיופיה. לעומת קבוצות אלה, יוצאי צבא מופלים לרעה, כותב שמואל הולנדר במאמר ב-nrg.

הולנדר, לשעבר נציב שירות המדינה ומזכיר הממשלה, מביע תמיכה בחקיקת חוק שיעניק העדפה ליוצאי צבא בקבלה לעבודה בשירות המדינה. הוא מדגיש כי יוצאי הצבא תורמים למדינה את מיטב שנותיהם ולעתים אף מקריבים את חייהם. מצד שני, אחוז הולך וגדל בין אזרחי ישראל בגילאי הגיוס, יהודים ושאינם יהודים, אינם מתגייסים ואינם משרתים בשירות לאומי. כך הם זוכים ליתרון ניכר על פני המתגייסים.

"יוצאי צבא המשרתים במילואים מתקשים, לא פעם,

חברה שאינה יודעת להעריך את הלוחמים על ביטחונה ולהעמידם בראש סדר העדיפויות, היא חברה שאיבדה את חוסנה הפנימי

למצוא עבודה. אם הם קצינים במערך הלוחם, מצבם קשה במיוחד", כותב הולנדר. "חברה שאינה יודעת להעריך את הלוחמים על ביטחונה ולהעמידם בראש סדר העדיפויות, היא חברה שאיבדה את חוסנה הפנימי, חברה הסוגדת לסולם ערכים מזויף, ליברלי כביכול", הוא מדגיש.

הולנדר מספר על פגישה עם חייל יהודי אורתודוקסי המשרת בצבא ארצות הברית, שהסביר כי התגייס כדי לזכות בתום השירות בהטבות מפליגות שהחוק האמריקאי מעניק ליוצאי צבא. ישראל, לדבריו, הולכת ומאבדת את החזון ואת האמונה בצדקת הדרך ובערכים שהיו כה מושרשים בה בשנים הראשונות לקיומה, ומשותפים כמעט לכל אזרחיה. אי מתן הטבות ליוצאי צבא מצביע על כך.

 למאמר ב-nrg



איך תוכל לפעול?