הוצאה עודפת

מחיר הכשרות: 2.6% מהמחזור ו-3.2% מעלויות ההפעלה

בתי המלון בישראל מתמודדים עם בעיות ביטחוניות, מיסוי גבוה ויוקר המחיה, שגורמים להם לגבות מחירים גבוהים. לכל אלה מתווספת סיבה ייחודית למחיר הגבוה: עלות הכשרות

אולם שמחות ובו שלטים המכריזים על כשרות המזון. צילום: יעקב, ויקיפדיהאולם שמחות ובו שלטים המכריזים על כשרות המזון. צילום: יעקב, ויקיפדיה

המחירים שגובים בתי המלון בישראל הם מהגבוהים בעולם. למרות זאת, הרווחיות שלהם נמוכה. הרווחיות הנמוכה נובעת מהמצב הביטחוני, מהמיסוי הגבוה ומיוקר המחיה בישראל. סיבה ייחודית לישראל, שבדרך כלל עלותה חסויה, היא עלות הכשרות.

בכתבה ב"TheMarker" פורטו הערכות בתי המלון בנוגע לעלות הכשרות. לפי הכתבה, החזקת משגיח כשרות קבוע, כולל בסופי שבוע, כרוכה בהגדלת הוצאות התפעול של בית המלון. לעתים הגדלת ההוצאות אינה מופיעה בדו"חות הרשמיים, אבל אפשר להבחין בה בדו"חות הרווח וההפסד של בתי המלון.

מנהלי בתי מלון מספרים שבסופי שבוע ובחגים דורשים חלק ממשגיחי הכשרות לארח את בני משפחתם בבית המלון, כדי שיוכלו לקבל את השבת או את החג במחיצתם. משגיחי הכשרות משפיעים גם על עלות הרכש של מוצרי המזון. הסיבה, לכאורה, היא שבמקרים לא מעטים הם מורים לבתי המלון לרכוש את המזון מספק מסוים ולא מספק אחר.

בסופי שבוע ובחגים דורשים חלק ממשגיחי הכשרות לארח את בני משפחתם בבית המלון

הדרישה להקפיד על הכשרות מגדילה את הוצאות התפעול השוטפות של בתי המלון, וגם את הוצאות ההקמה שלהם. בתי מלון נדרשים להקים שטחי מטבח כפולים, כדי להפריד בין מזון בשרי למזון חלבי. הם גם מצטיידים במערכות סכו"ם ובמפות כפולות.

לפי הערכתה של התאחדות בתי המלון, העלות הכוללת של השמירה על הכשרות היא 2.6% ממחזור ההכנסות של בתי המלון ו-3.2% מעלויות ההפעלה הישירות. עלות ההעסקה של משגיחי כשרות בענף המלונאות הוערכה ב-72 מיליון שקל.

השוואות בינלאומיות שנערכו לאחרונה הוכיחו עד כמה גבוהים המחירים בבתי המלון בישראל. ביוני השנה דורגה תל אביב במקום השישי ברשימת הערים שמחירי המלונות בהן הם הגבוהים בעולם. ירושלים דורגה במקום ה-14 באותה רשימה, לפני סינגפור, ניו יורק ואבו דאבי. בדו"ח של הפורום הכלכלי העולמי דורגה ישראל במקום השישי בעולם ביוקר מחירי החופשה, ובמקום ה-19 במחירי המלונות.

לכתבה ב"TheMarker"



איך תוכל לפעול?