מניעת אונאת הגר

בג"ץ למדינה: מהו החוק שמכוחו אסור לרב עיר לגייר

בדיון בעתירות שבהן נדרש משרד הפנים להכיר בגיור עצמאי בישראל לצורכי חוק השבות שאלה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור: "האם על ידי החלטת ממשלה אפשר ליצור מונופול על הגיור?"

חרדי בבית המשפט העליון בדיון בנושא ההפרדה העדתית בבית יעקב עמנואל 29.04.10 צילום: אביר סולטאן, פלאש 90חרדי בבית המשפט העליון (צילום אילוסטרציה). צילום: אביר סולטאן, פלאש 90

בדיון שהיה אתמול בבג"ץ, שעסק בעתירות שהגישו כמה גרים שהתגיירו בבית הדין של הרב נסים קרליץ בבני ברק, שאלה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור, את באת כוח המדינה: "האם על ידי החלטת ממשלה אפשר ליצור מונופול על הגיור"?

השופטים גם ביקשו מהמדינה להבהיר היכן מצוין בחוק שרב עיר או הרב קרליץ אינם יכולים לגייר. הם ניסו להבין, לפי "חרדים 10", מדוע במשרד הפנים נקבעו קריטריונים להכרה בגיורים שנערכו בקהילות בחו"ל, אבל לגיורים עצמאיים שנערכים בישראל לא ניתן כל פתרון.

עורך הדין אלעד קפלן מעמותת עתים, שהיתה בין הטוענות בדיון, אמר: "הגיורים המדוברים מוכרים על ידי כל העולם היהודי בארץ ובחו"ל, למעט פקידי משרד הפנים. לו הגיורים האלו היו נערכים באותו אופן בכל קהילה יהודית ברחבי העולם, הם היו מוכרים

עורך הדין אלעד קפלן מעמותת עתים: הגיורים המדוברים מוכרים על ידי כל העולם היהודי בארץ ובחו"ל, למעט פקידי משרד הפנים

על ידי משרד הפנים. אז למה הם אינם מוכרים כשהם נערכים במדינת ישראל?"

אתר "כיפה" מציין כי בית הדין בראשות הרב קרליץ הוא אחד מבתי הדין האורתודוקסיים הגדולים והמוכרים בעולם היהודי. העותרים מבקשים שהמדינה תכיר בגיורם לצורך מרשם האוכלוסין.

פרופ' אביעד הכהן, בא כוחה של עתים, אמר: "חוק השבות נועד להכיל כמה שיותר אנשים ולא להדיר אותם, ולכן כל אדם שעבר תהליך גיור בבית דין שפועל על פי ההלכה, בין אם במסגרת ממלכתית או לא, הוא יהודי לכל דבר ועל המדינה להכיר בו בשל צורכי חוק השבות. בכך תימנע אונאת הגר, שהיא אחד מהאיסורים החמורים בעולמה של תורת ישראל".

לידיעה ב"חרדים 10"

לידיעה ב"כיפה"



איך תוכל לפעול?