תחרות חשוכה

גינה בעפולה הפכה לשדה קוצים בגלל שנת השמיטה

סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן: מי שמשבית גינה קהילתית בשם היהדות כביכול מעביר מסר שקרי, שזוהי היהדות

פארק הרכבת בעפולה. צילום'' ד''ר אבישי טייכר, PikiWikiפארק הרכבת בעפולה. צילום: ד''ר אבישי טייכר, PikiWiki

גינה קהילתית הפועלת בפארק הרכבת שבמרכז עפולה מושבתת וסגורה זה כמה חודשים. בגינה, שמופעלת על-ידי עמותת דור לדור עפולה, מטפלים בדרך כלל גמלאים ששותלים בה כרוב, תירס, תבלינים ועוד. מאז שהופסק הטיפול בגינה היא הפכה לשדה של קוצים ועשבים.

יאיר כתר, מנכ"ל עמותת דור לדור, אמר לאתר News1 כי הגינה אינה מטופלת מכיוון שהשנה היא שנת שמיטה. לדבריו, רוב המתנדבים הפועלים בגינה הקהילתית הם גימלאים מהעדה האתיופית. "הם ביקשו לא לעבוד השנה בגינה בגלל שנת השמיטה ואנו מכבדים את בקשתם", הסביר.

סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן, אמר בתגובה: "השבתת הגינון בחלק מהערים בישראל בשל שנת השמיטה היא חלק מההקצנה ההולכת ומשתלטת על חיינו בשל לחצים וכוחנות פוליטיים".

מנכ"ל עמותת דור לדור: הגמלאים ביקשו לא לעבוד בגלל שנת השמיטה ואנו מכבדים את בקשתם

לדבריו, "פעם הממסד הדתי-היהודי חיפש פתרונות שאפשר לחיות אתם. היום מתנהלת תחרות חשוכה. התוצאה היא שמשניאים את היהדות על חלק יותר ויותר גדול מהציבור ומרחיקים אותו ממנה. המקרה הזה סמלי במיוחד: מי שמשבית גינה קהילתית בשם היהדות כביכול והופך אותה לגינת קוץ ודרדר מעביר מסר שקרי, שזוהי היהדות. יש לקוות שעוד יגיעו ימים שבהם נוכל לראות את עצמנו כגן פורח של סובלנות".

עפולה אינה עיר דתית. גם אם רבים מחברי מועצת העיר ומוסדותיה הם דתיים או שומרי מסורת, ובשנים האחרונות חל גידול באוכלוסייה הדתית בעיר, עדיין רוב אוכלוסייתה חילונית וחלק לא מבוטל מתושביה הם עולים יוצאי רוסיה, שאינם בהכרח קרובים ליהדות.

לידיעה ב-News1



איך תוכל לפעול?