סמל חדש בירושלים

חדו"ש מזהירה: כניסת חרדים לגילה תביא לאין-ספור מלחמות דת

עמותות חרדיות קנו למעלה מ-50% מיחידות הדיור שהוצעו למכירה בשכונה. תושבים בגילה ובכירים בעיריית ירושלים טוענים כי שר השיכון נוקט מדיניות שמעודדת חרדים לקנות דירות בשכונה, שתביא לשינוי צביונה

22/09/2014 19:38

תגיות: שכונת גילה ·  מינהל מקרקעי ישראל ·  שר הבינוי והשיכון ·  עיריית ירושלים ·  הרב אורי רגב

רחוב בשכונת גילה. צילום: Magnus Manske, Wikipediaרחוב בשכונת גילה. צילום: Magnus Manske, Wikipedia

מינהל מקרקעי ישראל פרסם לאחרונה מכרזים לבניית 708 יחידות דיור חדשות בשכונת גילה בירושלים. עד כה נרכשו 381 יחידות (54% מכלל ההיצע) על ידי עמותות חרדיות. עמותות אלה הצהירו שבכוונתן לבנות במקום "קריה חרדית". ההערכה היא שיחידות הדיור ישווקו לציבור החרדי.

תושבי גילה, לפי ידיעה בוואלה, חוששים כי רכישת יחידות הדיור - שיימכרו במחירים זולים - היא צעד ראשון לקראת השתלטות של החרדים על השכונה.

מנכ"ל עמותת חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אמר: "החדירה המאורגנת של ארגונים חרדיים לשכונות החילוניות האחרונות שנותרו בירושלים אינה יכולה להיחשב אלא כתוקפנות וכניסיון לחרחר ריב ומדון. זאת, בעוד הם נלחמים נגד כל ניסיון של חילונים לגור סמוך אליהם".

לדברי רגב, "לא צריך להיות נביא כדי לדעת שהמשמעות של בניית המתחמים החרדיים בגילה היא אין-ספור מאבקי דת ומלחמות שכנים. בתוך שנים ספורות גילה תהפוך לסמל חדש של מאבק בין חילונים לחרדים". רגב ציין, עם זאת, ש"האחריות מוטלת לא רק על העמותות החרדיות, אלא גם על העירייה שכבר יותר מ-20 שנה לא בנתה שום שכונה חרדית חדשה בעיר".

נציגי התושבים, כמו בעלי תפקידים בעיריית ירושלים, טוענים כי מדובר במדיניות מובהקת, שמונהגת על ידי שר השיכון. "אורי אריאל בונה את בית שמש בירושלים", אמרו בכירים בעירייה. "המדיניות של העירייה היא לא ליצור חיכוכים מגזריים מיותרים

מנכ"ל חדו"ש: החדירה של ארגונים חרדיים לשכונות החילוניות האחרונות בירושלים אינה יכולה להיחשב אלא כניסיון לחרחר ריב ומדון

כאלה כמו בגילה, אלא לבנות לחרדים בשכונות החרדיות. העירייה התנגדה בחריפות לאופן התנהלות הדברים והם נעשו שלא על דעתו של ראש העיר, ניר ברקת".

"גילה לא תהיה בית שמש", אמר עופר איובי, יו"ר המינהל הקהילתי בשכונה. "אני לא נגד חרדים או דתיים כסיסמה. אני נגד השתלטות של קבוצות צבועות ואינטרסנטיות, שרוצות להשליט את אורח חייהן על אנשים אחרים. גילה היא שכונה פלורליסטית, יש לנו דתיים וחילוניים, ימנים ושמאלנים, אך אין רחובות שלמים בעלי צביון כזה או אחר".

מיכאל מלכיאלי, חבר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מטעם ש"ס, טען כי "צריכים לקבל את הכרעת מינהל מקרקעי ישראל גם כשהדבר לא מוצא חן בעיני חלק מהאנשים. כנציג ציבור אני שולל על הסף את הדרישה הבלתי מתקבלת על הדעת לבטל את זכיית העמותות החרדיות במכרז בשכונת גילה, שבוצע על פי החוק".

מלשכת שר הבינוי והשיכון נמסר: "מדובר בטענות מגוחכות. המכרזים בירושלים פתוחים לציבור הרחב ללא שום הטיה לטובת מגזר זה או אחר. מדובר במכרז חוזר ששווק בפעם השלישית, ועל כן עולה השאלה מדוע כל אותם גורמים לא ניגשו לזכות במכרז בפעמיים הקודמות שנכשלו. השר אריאל פועל במרץ להגדלת היצע הדיור בעיר לכלל האוכלוסייה וימשיך לעשות כך גם בעתיד".

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?