מחיר ההשתקה

תביעה ייצוגית נגד "קול ברמה" בגלל הדרת נשים

ארגון "קולך" מגיש תביעה בסך 104 מיליון שקל נגד התחנה החרדית, הנמנעת מהשמעת נשים בשידוריה

קול ברמה. צילום: zeevveez, flickrקול ברמה. צילום: zeevveez, flickr

ארגון "קולך" מבקש להגיש תביעה ייצוגית נגד תחנת הרדיו החרדית "קול ברמה", שנמנעת מלשדר ראיונות עם נשים או שירה של נשים – למעט במספר מצומצם של שעות בשבוע. התביעה, על סך 104 מיליון שקל, מסתמכת על חוק איסור הפליה.

בכתב התביעה מסביר הארגון הדתי-הפמיניסטי כי מאז החלה "קול ברמה" בשידוריה, בשנת 2009, נוקטת התחנה "מדיניות בלתי חוקית בעליל על-פיה קולן של נשים נעלם/נאלם כליל". התחנה מסרבת להעלות נשים לשידור הן כמראיינות והן כמרואיינות. מדיניות זאת פוגעת בכבודן של נשים ובזכותן לחופש ביטוי, טוען ארגון "קולך".

בשנה שעברה הוגשה לרשות השנייה תלונה נגד "קול ברמה". אפליית נשים בשידורי התחנה עלתה לדיון גם בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת. קובי נחשוני מזכיר ב-ynet, כי בדיונים שנערכו ברשות השנייה הוחלט כי "קול ברמה" תאפשר לנשים לעלות לשידור שעה אחת בשבוע. בהמשך נקבע כי בכל יום תהיה שעת שידור שבה ישתתפו נשים הוחלט כי חברות כנסת ונשות ציבור

ארגון קולך: לא ניתן להשלים עם סילוף התורה וההלכה לצורך השתקת קולן של נשים

ואחרות יעלו לשידור בכל שעות היממה.

עד להתערבות הרשות השנייה נמנעה התחנה לחלוטין מהשמעת קולות של נשים, למרות פסיקתו של הרב עובדיה יוסף כי אין בעיה הלכתית בהשמעת אישה מדברת ברדיו.

מנהל התוכן של "קול ברמה", אבי מימרן, אישר כי מדיניות התחנה היא עניין של השקפת עולם. לדבריו, שידורי התחנה "מותאמים לאוזן החרדית".

מארגון "קולך" נמסר: "כנשים דתיות איננו רואות כל קשר בין אי השמעת קולן של נשים ברדיו לבין ההלכה. העובדה שבשם ההלכה נשים מודרות מהמרחב הציבורי, היא דבר המנוגד לערך של כבוד הבריות ולתפיסה שנשים כגברים נבראו בצלם אלוהים. לא ניתן להשלים עם סילוף התורה וההלכה לצורך השתקת קולן של נשים".

מ"קול ברמה" נמסר, בין השאר: "בשנה האחרונה החלה התחנה להעלות לשידור כל אשת ציבור שחפצה להתראיין ב'קול ברמה', זאת לצד מאזינות התחנה שיכולות לעלות בחלק מהתוכניות".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?