אפליה מובהקת
השופטת: "עד מתי תכיר המדינה בדין תורה לנישואין?"
בדיון בבג"ץ בעתירה של אגודת הלהט"ב בדרישה להכיר בנישואי גאים אמרה השופטת גם: "יש התקדמות בהכרה בקהילה הלהט"בית בכל העולם". עם זאת, בג"ץ נמנע מלנקוט עמדה בסוגיית נישואי גאים
09/01/2017 16:44
תגיות: האגודה למען הלהט"ב · נישואין · בג"ץ · דין תורה · השופטת ענת ברון · חן אריאלי · אירית רוזנבלום
שופטת בית המשפט העליון ענת ברון. צילום:
Yoramse, wikipedia
"עד מתי תכיר מדינת ישראל בדין תורה לנישואים?" כך שאלה היום השופטת ענת ברון בדיון שקיים בג"ץ בעתירה שהגישה אגודת הלהט"ב, הדורשת להכיר בנישואים של בני אותו מין. "הרי יש התקדמות בהכרה בקהילה הלהט"בית בכל העולם", הוסיפה השופטת.
את העתירה הגישו האגודה למען הלהט"ב, בני הזוג בן-אורי לנדסברג ומשה כ"ץ, המבקשים להכיר בנישואיהם, וכן רואי חסון, אור קרבקי ואלירם אהרון. בידיעה בחדשות 2 נמסר כי הכנסת והממשלה ביקשו מבג"ץ לפסול את העתירה.
"הארץ" מציין כי למרות האמפתיה שגילו השופטת ברון ועמיתיה להרכב, השופטים אליקים רובינשטיין והשופט ניל הנדל, למצבם של בני אותו מין שאינם יכולים להינשא בישראל, הם הדגישו כי פתרון הבעיה יימצא בחקיקה ואינו נתון להכרעת בית המשפט. לדברי רובינשטיין והנדל, סעיף "שמירת הדינים" מקשה על בית המשפט להתערב בסוגיה.
חן אריאלי ואמרי קלמן, יושבי ראש שותפים של האגודה למען הלהט"ב, אמרו כי הטיעונים של פרקליטות המדינה נגד העתירה חושפים את האפליה המובהקת נגד הקהילה הגאה. "כל הסקרים האחרונים שנעשו בנושא מוכיחים ללא צל של ספק שתושבי
הכנסת והממשלה ביקשו מבג"ץ לפסול את העתירה של אגודת הלהט"ב
ישראל מקבלים בברכה את הרעיון של נישואים אזרחיים בכלל ונישואים של זוגות מאותו המין, יותר מאשר במרבית המדינות שכבר אישרו נישואים גאים. שוב ושוב מוכיחה ממשלת ישראל שהדרך היחידה שבה מתאפשר לקהילה הגאה לעמוד על זכויותיה היא באמצעות בג"ץ", אמרו אריאלי וקלמן.
עורכת הדין אירית רוזנבלום, מנכ"לית ארגון משפחה חדשה, אמרה לאחר הדיון: "שאלתה של השופטת ברון נשאלת על ידי ציבור גדול מאוד בישראל, שנאלץ להתמודד עם התערבות בלתי פוסקת של אלו המתיימרים לדבר בשם הדת, בחיי המשפחה".
לידיעה בחדשות 2
לידיעה ב"הארץ"