יחד באבל

די להפרדה בבתי העלמין

נשים שבאות ללוות את יקיריהן בדרכם האחרונה צריכות לקוות שחברה קדישא בבית הקברות לא תפריד בינן לבין הגברים, כותבת רבקה לוביץ

הלוויה בירושלים, צילום: ePublicist, flickrהלוויה בירושלים, צילום: ePublicist, flickr

אנשי חברה קדישא בבתי עלמין שונים מפרידים נשים מגברים ואינם מאפשרים לנשים להספיד את יקיריהן, כותבת רבקה לוביץ במאמר ב-ynet, שבו היא קוראת להיאבק נגד מגמה זו. במאמר היא מביאה את סיפורה של אישה, שהביאה למנוחות את אביה. אתה היו אמה ואחותה. כשאנשי חברה קדישא ראו שבין האבלים יש רק נשים, הם החליטו לדלג על ההספדים ופתחו מייד בטקס ההלוויה. האישה סיפרה שנאלצה להיאבק כדי לשאת הספד על אביה.

לוביץ, טוענת רבנית ב"מרכז צדק לנשים", כותבת גם על בית העלמין בפתח תקוה, שאולם ההלוויות שלו חצוי לשניים – חצי לנשים וחצי לגברים. כך נוצר מצב, שקרובי משפחה שאינם מאותו המין אינם יכולים לעמוד זה לצד זה. "אין לחברה קדישא

אין לחברה קדישא שום זכות להפריד בכוח בין נשים וגברים ברגעים קשים אלה

שום זכות להפריד בכוח בין נשים וגברים ברגעים קשים אלה", היא טוענת. "התופעה שבה קבוצה קטנטנה של אנשים המחזיקים בעמדות מחמירות במיוחד כופה עצמה על ציבור גדול של אנשים בלתי מתקבלת על הדעת, ולא לגמרי ברור למה הציבור נותן לזה לקרות", כותבת לוביץ.

עתירה הקוראת לא למנוע מנשים לשאת הספדים בבתי קברות מסוימים הוגשה לבג"ץ לפני כמה שנים על ידי עורך הדין אביעד הכהן. הכהן ייצג משפחות שיקיריהן נקברו בבית העלמין סגולה בפתח תקוה, שם נשים לא הורשו להספיד. הוא הבהיר בבית המשפט כי אין הלכה האוסרת על נשים לשאת הספדים. בג"ץ פסק כי אין להפלות נשים לרעה בכל האמור בנשיאת הספדים בבית ההלוויות.

למאמר ב-ynet



איך תוכל לפעול?