מלחמה על כבוד השבת
השבת מתרחבת: מאבק חרדי נגד פסטיבל במוצאי שבת
עיריית בת ים הנהיגה פסטיבל מחול בטיילת בעיר. ראשי המגזר החרדי בבת ים מוחים על הפגיעה בסטטוס-קוו, לטענתם
25/08/2014 14:08
תגיות: בת ים · פסטיבל מחולות · שבת · קטי פיאסצקי · עירייה
הטיילת בבת ים (צילום אילוסטרציה). צילום: יהודית גרעין-כל, PikiWiki
עיריית בת ים יזמה פסטיבל ריקודים שיתקיים בכל מוצאי שבת . במודעות שהפיצה העירייה על הפסטיבל נכתב: "לא יעצרו אותנו". האמירה מתייחסת לרקטות שנורות מרצועת עזה לישראל זה חודש וחצי, אבל עכשיו היא מקבלת משמעות חדשה.
שלטים שהוצבו בעיר מכריזים: "זעקת השבת. בזמן שבורא עולם עושה לעם ישראל נסים ונפלאות, החליטו בעיריית בת ים לארגן אירועי קיץ שגורמים לחילול שבת הגדול ביותר שידעה העיר מאז ומעולם".
ראשי המגזר החרדי והדתי בבת ים פתחו בפעולות המחאה האלה בעקבות פרסומים שלפיהם אירועי הפסטיבל – שבעירייה מעוניינים להפוך אותו למסורת – ייפתחו בשעה 19:00, כשעה לפני צאת השבת. הם קראו להחרים את האירוע, שיכלול מופעים של זמרים ומופעים מכל העולם.
בין פעולות המחאה תוכננה הפגנה של 300 תלמידי ישיבה, שתוכננה להביא לפיצוץ פסטיבל המחולות. "בסופו של דבר החלטנו על דרך מתונה יותר", אמר ל-ynet אחד מרבני הקהילה החרדית בעיר. "מנענו בכוח את יציאת בחורי הישיבות להפגין, אבל המחאה לא תסתיים כאן. מתוכננים אירועים נוספים בשבת הקרובה ובזו שאחריה. לא ניתן למעשה שמהווה הפרת הסטטוס־קוו בעיר לעבור בשקט".
מודעות מחאה: בזמן שבורא עולם עושה לעם ישראל נסים ונפלאות, החליטו בעיריית בת ים לארגן אירועי קיץ שגורמים לחילול שבת הגדול ביותר שידעה העיר מאז ומעולם
חברת מועצת העיר, קטי פיאסצקי ממרצ, אמרה כי מדובר באבסורד: "בת ים היא עיר שיש בה ציבור דתי גדול ואסור לפגוע ברגשותיו, אבל עם כל הכבוד, זו עיר עם רוב חילוני וגם בו צריך להתחשב. האירוע הוא במוצאי שבת, וחבל שיש ניסיון לפגוע באופי החילוני של העיר".
בערב הראשון של הפסטיבל, שהתקיים בטיילת בת ים, השתתפו כ־20 אלף איש. יומיים לפני האירוע הבחינו ראשי הציבור הדתי בעיר שההכנות אליו, וכן חלק מהתוכנית עצמה, יתחילו עוד בטרם צאת השבת. אנשי הציבור הדתי הודיעו שייצאו למלחמת חורמה על כבוד השבת ועל הפגיעה שנעשתה, לטענתם, בהבנות שבין דתיים לחילוניים.
מעיריית בת ים נמסר: "בת ים היא עיר של כולם, ובה חיים זה לצד זה חילונים ודתיים. קיים סטטוס־קוו ארוך שנים, במסגרתו בתוך העיר נשמרת השבת ואילו בטיילת ובחוף הים פתוחים בסוף השבוע מרכזי הבילוי, המסעדות והפאבים ומתקיימות פעילויות שונות לתושבים, וכל זאת תוך הקפדה על מנוחת השכנים ועל אווירת השבת. אנו גאים להיות עיר פלורליסטית שנותנת מקום למגוון התושבים שבה, וכך גם נמשיך לנהוג. אירועי ה'דאנסטיבל' בשבועות הקרובים יחלו עם צאת השבת".
לידיעה ב-ynet