מנה יקרה

הבשר המיובא מתייקר ב-30% בגלל הליכי הכשרות

צוות יוקר המחיה בראשות מנכ"לית משרד האוצר בוחן דרכים להפחית את עלויות הכשרות

כשרות למהדרין, רחובות. צילום: zeevveez, flickrכשרות למהדרין במסעדה (צילום אילוסטרציה). צילום: zeevveez, flickr

העלויות העודפות שכרוכות בתהליך ההכשרה של בשר קפוא מיובא מייקרות את מחירו לצרכן הישראלי ב-20% עד 30%. כך אמרו יבואנים ששוחחו עם צוות יוקר המחיה, שבודק את הסוגיה בימים אלה.

מקורבים לצוות יוקר המחיה, שבראשו עומדת מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, אמרו ל-"TheMarker" שלצוות אין כוונה לייתר את הכשרות, אלא לפעול להורדת העלויות העודפות שלה. יבואנים אמרו כי לצורך מתן תעודות כשרות לבשר קפוא מיובא משוגרים צוותים של עשרה עד ארבעה עשר משגיחים לכל מפעל בדרום אמריקה – שממנו מיובא בשר. רוב הבשר הקפוא מיובא מדרום אמריקה.

הצוותים מפקחים על כל שלבי ייצור הבשר – השחיטה, ההמלחה, האריזה וההקפאה. הצוותים נוסעים לכמה שבועות. עלות הנסיעה של שליח אחד היא בין 6,000 ל-7,000 דולר בחודש. העלות של צוות המפקח על שחיטה של 500 טונות בשר מוסיפה כ-70 אגורות לק"ג.

הרב בן ציון מוצפי מתייחס לחלק מהבד"ץ כאל 'מסחטת כספים'

בשר קפוא בכשרות רגילה מגיע לישראל במחיר של 20 שקל לק"ג. כשרות בדרגת מהדרין מוסיפה לעלויות כשלושה עד חמישה שקלים לק"ג. על פי ההערכות, בשר בכשרות מהודרת מהווה בין חמישית לרבע מהמכירות.

ליאור לייזר, סמנכ"ל מכירות בחברת בלדי המייבאת בשר קפוא בהיקף של עשרות אלפי טונות בשנה, אומר כי עיקר הוצאות הכשרות הן של הבשר הנדרש לכשרות מהודרת. עם זאת, לדברי לייזר אפשר לחסוך 30% מהעלויות באמצעות עבודה בדרכים שונות מהמקובל.

הרב בן ציון מוצפי, לדוגמה, אינו גובה תשלום נוסף על כשרות מהודרת. באתר דורש־ציון, שבו הוא עונה לשאלות הציבור, הרב מוצפי מתייחס לחלק מהבד"ץ כאל "מסחטת כספים".

לידיעה ב-"TheMarker"



איך תוכל לפעול?