בהשגחת הרבנית

מהפכת כשרות בירושלים: עוברים למשגיחות כשרות

בעיר החל לפעול מערך כשרות אלטרנטיבי, שבין השאר יאפשר לנשים למלא את התפקיד

פקחי הרבנות הראשית בודקים תעודת כשרות בדוכן בפסטיבל טעמים ברובע היהודי בירושלים. 28.03.2011. צילום: רובין סלבדורי, פלאש 90פקחי הרבנות הראשית בודקים תעודת כשרות ברובע היהודי בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: רובין סלבדורי, פלאש 90

שינוי משמעותי יחול בקרוב בתחום היתרי הכשרות בירושלים. נשים דתיות אמורות להתחיל לעבוד כמשגיחות כשרות בעיר. השינוי הוא תוצאה של יוזמה של סיעת ירושלמים ושל נשים דתיות, שהרבנות לא אפשרה להן לעבוד כמשגיחות כשרות.

אביבית רביע, שנחשבת סמל המאבק של נשים על הזכות לעבוד כמשגיחות כשרות בירושלים, כבר חתמה על חוזים עם שש מסעדות. בין השאר חתמו על החוזה מסעדת טופולינו וקפה מזרחי.

החוזה, מציין ynet, נועד להוציא את המונופול על הכשרות מידיה של הרבנות. באמצעותו אפשר לעקוף את חוק תקנות הכשרות, שמעניק לרבנות הראשית מונופול על המלה "כשר".

אביבית רביע, שנחשבת סמל המאבק של נשים על הזכות לעבוד כמשגיחות כשרות בירושלים, כבר חתמה על חוזים עם שש מסעדות

הפעילים למען מערך כשרות אלטרנטיבי אמרו כי בקרוב יחתמו על הסכם דומה עם כ-20 גופים נוספים.

רביע אמרה שקיבלה תגובות אוהדות רבות, שהתייחסו בעיקר למאמץ להפסיק את מונופול הכשרות של הרבנות. עם זאת, חלק מהלקוחות מביעים ספק אם ההתארגנות תצליח במשימה, מפני שהרבנות נחשבת לגוף גדול וחזק בתחום הכשרות.

הרב אהרון ליבוביץ', מוביל הפרויקט, אמר: "רכזי השטח מדווחים שהסטנדרטים שלנו נשמרים בקפידה. חשוב לי להודות למתנדבים המתגייסים על מנת להחזיר את הנחת והכבוד לתחום הכשרות בעיר ולסיעת ירושלמים על השותפות".

תגובת הרבנות לא התקבלה.

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?