ארבעה משרדים בשש שנים

מינהלת השירות הלאומי תעבור למשרד לאזרחים ותיקים

הבית היהודי, המפלגה הממונה על המשרד, הסבירה כי המשרד לאזרחים ותיקים מקדם תוכנית שירות לאומי למבוגרים – ולכן ראוי להעביר אליו את המינהלת

מנהל מנהלת השירות האזרחי שר שלום גרבי ומפקד מגב יורם הלוי במפגש עם בחורים חרדים העומדים להתנדב לשירות במג''ב 28/10/2012 .צילום: אורן נחשון פלאש 90.jpgמנהל מינהלת השירות האזרחי, שר שלום ג'רבי, ומפקד מג"ב, יורם הלוי, במפגש עם בחורים חרדים העומדים להתנדב לשירות במג''ב (צילום אילוסטרציה). צילום: אורן נחשון, פלאש 90

מינהלת השירות האזרחי תעבור בשבוע הבא לאחריות המשרד לאזרחים ותיקים. זה יהיה המשרד הרביעי שהמינהלת תהיה כפופה אליו בשש השנים שחלפו מאז הקמתה. המינהלת הוקמה ב-2007 והיא אחראית להסדרת מסלולי השירות האזרחי של חרדים, ערבים ובנות דתיות.

מקורות המעורים בפעילות המינהלת הסבירו ל"הארץ" כי המעבר למשרד לאזרחים ותיקים נובע משיקולים פוליטיים של הבית היהודי, המפלגה המופקדת על המשרד לאזרחים ותיקים. השר לאזרחים ותיקים הוא אורי אורבך מהבית היהודי.

מהבית היהודי נמסר כי "המשרד לאזרחים ותיקים מקדם תוכנית שירות לאומי למבוגרים ועל כן נמצא לנכון להעביר את המינהלת לשם על מנת לייצר תשתית אחת מקיפה".

הממשלה האריכה אתמול את "השירות האזרחי המשמר" – המאפשר לחרדים לבצע שירות לאומי לאחר ביטול חוק טל. עם פקיעת תוקפו של חוק טל, התבטל גם הבסיס החוקי לשירות

בשירות האזרחי משרתים כ-1,400 חרדים. לפי נתוני מינהלת השירות האזרחי, כשליש מהם משרתים בקהילה החרדית

החרדים במסגרות השירות הלאומי. לכן יזמו בממשלה מהלך ביניים, המכונה "שירות אזרחי משמר", המאפשר את המשך הגיוס של חרדים לשירות אזרחי.

כיום משרתים בשירות האזרחי כ-1,400 חרדים. לפי נתוני מינהלת השירות האזרחי, כשליש מהם משרתים בקהילה החרדית, בעיקר בגמילות חסדים ובסיוע לנוער בסיכון, והיתר משרתים בעמותות שונות ובמשרדים ממשלתיים. עד היום שירתו כ-3,500 חרדים במסלולי השירות הלאומי האזרחי.

שר שלום ג'רבי, מנכ"ל המינהלת, סירב להגיב על העברתה למשרד לאזרחים ותיקים. על הארכת השירות האזרחי המשמר אמר כי הוא מצפה להחלטה, "כדי שנוכל לבוא ולשלב אזרחים חרדים. זה אבסורד – אי אפשר לזעוק עליהם 'בואו לשאת בנטל', ומצד שני אני לא יכול להעסיק אותם כי אין חוק".

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?