איום על שלטון החוק

הדרת נשים – מתחת לאף של בית המשפט העליון

בקברו של האדמו"ר הראשון מזוועהיל הותקנו מחיצות הפרדה בין גברים לנשים. מנכ"ל חדו"ש: בית הקברות הוא שטח ציבורי, שבו אסורה הפרדה בין גברים לנשים

בית העלמין בגבעת רם. צילום: Nettadi, wikipediaבית העלמין בגבעת רם (צילום אילוסטרציה). צילום: Nettadi, wikipedia

סמוך לקברו של האדמו"ר הראשון של חסידות זוועהיל – רבי גדליה משה גולדמן, הותקנו מחיצות המפרידות בין נשים לגברים. קברו של האדמו"ר מזוועהיל, שהלך לעולמו ב-1949, נמצא בבית העלמין בגבעת רם בירושלים, למרגלות בית המשפט העליון ובכביש המוביל אל הכנסת. בשנים האחרונות הפך הקבר למוקד עלייה לרגל, אבל נשים שפוקדות את המקום התבקשו להימנע מנוכחות במקום שבו נמצאים גברים.

הרב עו"ד אורי רגב, מנכ"ל חדו"ש, אמר בתגובה: "יש מידה רבה של סמליות בכך שהפרדה אסורה בין נשים לגברים מתרחשת תחת אפם של בית המשפט העליון והכנסת. הדבר ממחיש עד כמה מאוים שלטון החוק בישראל על ידי תופעות ההקצנה הדתית, ועד כמה דחוף לשים קץ למתרחש בבית עלמין זה".

רגב ציין כי "בית הקברות, בגן סאקר, הוא שטח ציבורי, שבו אסורה על פי חוק הפרדה בין גברים לנשים, ולאיש אין זכות להשתלט על שטח זה ולקבוע בו אזורים נפרדים. יש להרוס את הגדרות המפרידות! וראוי לבדוק מי אישר לבצע כל כך הרבה

מנכ"ל חדו"ש: הדבר ממחיש עד כמה מאוים שלטון החוק בישראל על ידי תופעות ההקצנה הדתית

עבודות באחד השטחים הרגישים במדינה".

בידיעה ב-ynet נכתב כי ביקור באתר מראה שבהפרדה הושקעה מחשבה רבה. מחיצות הותקנו במדרגות המובילות אל קבר האדמו"ר ועל הקבר עצמו הורכבה מחיצה מפח. בשנים האחרונות עסקו גם הכנסת וגם בית המשפט בחוק, שאינו מאפשר הפרדה בין גברים לנשים. בירושלים היו מאבקים סביב ההפרדה בין המינים במדרכות באזורים מסוימים או באוטובוסים.

מזכיר סיעת ירושלמים במועצת עיריית ירושלים, הרב אהרון ליבוביץ', אמר: "ההפרדה בין גברים לנשים במרחב הציבורי אינה מחויבת מההלכה, ובוודאי שהיא פסולה כשהיא נעשית באופן חד-צדדי ובניגוד לחוק. יש גל של בנייה ופיתוח במקומות המזוהים כקברי צדיקים, וחייב להיות פיקוח ודיון ציבורי בנושא".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "העירייה לא אישרה כל תוכנית הכוללת הפרדה. כחלק מהיתר הבנייה שניתן ליזם, דרשה העירייה לפרק את כל הבנייה שנעשתה מסביב לקבר, כולל מחיצות והפרדות. המחלקה לפיקוח על הבנייה עוקבת אחר עבודות היזם, במטרה לוודא כי יבוצעו כפי שאושרו".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?