טענה חצופה

תומכי ההנהגה החרדית הפכו לקורבן בשוק העבודה

בדיון בכנסת טענו נציגים חרדים כי חוק אפליה מתקנת בשירות המדינה אינו מתייחס למגזר החרדי. סמנכ"ל חדו"ש: החרדים לא רוצים לעשות שום שינוי שיכשיר אותם לשילוב בשוק העבודה

יריד עבודה לחרדים 24072011 צילום ליאור מזרחי פלאש 90יריד עבודה לחרדים (צילום אילוסטרציה). צילום: ליאור מזרחי, פלאש 90

עיריית ירושלים, משרד האוצר ומשרד הכלכלה השלימו הליך של מכרז להקמת מרכז להשמת חרדים בבירה. המשימה הוטלה על עמותת "קמח" ומרכז ההשמה אמור להתחיל לפעול בתוך שלושה חודשים. המרכז יטפל בכ-4,000 איש בשנה וידאג לשילובם של 1,500 פונים בשנה.

בדיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת אמר שר הכלכלה, נפתלי בנט, כי משרדו מקצה לשילוב חרדים במעגל התעסוקה חצי מיליארד שקל לחמש שנים. "נושא תעסוקת החרדים הוא אקוטי למדינת ישראל", אמר בנט. "אנשים שאין להם יכולת כלכלית ללמוד תורה מבוקר עד לילה, יילכו לעבוד באופן טבעי".

נציגים חרדים שהשתתפו בדיון טענו כי בניגוד למגזר הערבי, חוק האפליה המתקנת בשירות המדינה אינו מתייחס לציבור החרדי, שגם הוא מגזר מוחלש ומופלה לרעה.

שחר אילן, סמנכ"ל עמותת חדו"ש, אמר בתגובה: "למעלה מ-30 שנה החרדים משולבים בשלטון ומכהנים במשרדי ממשלה משמעותיים. מה שמנע מהחרדים להשתלב זו מדיניות החינוך של החרדים, שלא מוכנים לשלב לימודי ליבה במוסדות

בנט: אנשים שאין להם יכולת כלכלית ללמוד תורה מבוקר עד לילה, יילכו לעבוד

החינוך שלהם ולהתאים את עצמם למנגנון הממשלתי. זו טענה חצופה. מטרת החוק היא לפעול לתיקון האפליה של ציבורים קטנים ומדוכאים שעומדים בדרישות מנגנון המדינה. עם כל הכבוד, הציבור החרדי הוא לא כזה. אין שום דמיון בין הציבור החרדי, שהוא חלק בלתי נפרד מהנהגת המדינה, לבין הציבור הערבי למשל".

אילן הוסיף: "לצד הדרישה לאפליה מתקנת דורשים החרדים לשנות את דרישות מנגנון המדינה ושיכירו בלימודי הישיבה שלהם. זאת דרישה לא הגיונית. מנגנון המדינה לא אמור להשתנות ולימודי הליבה מכשירים את המועמדים לתפקידים אלו, אבל החרדים לא רוצים לעשות שום שינוי בנושא. ההנהגה החרדית טוענת שהציבור החרדי הוא קורבן והוא באמת קורבן, אבל לא של המדינה אלא של ההנהגה החרדית, שלא מוכנה לקבל את דרישות המנגנון, ולא של המדינה. יועילו בטובם המנהיגים החרדים להפסיק לקרבן את הציבור שלהם".

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?