תור לנשים, תור לגברים

מש' הבריאות: להפסיק הפרדה בין גברים לנשים במרפאות

קופות החולים מנהיגות הפרדה מגדרית באזורים חרדיים. נוהל חדש של משרד הבריאות מורה להפסיק את ההפרדה בתוך שנתיים

מרפאה של קופת חולים ביישוב מבועים בנגב. צילום: Ariel Palmon, wikipediaמרפאה של קופת חולים ביישוב מבועים בנגב (צילום אילוסטרציה). צילום: Ariel Palmon, wikipedia

משרד הבריאות הורה לקופות החולים להפסיק את ההפרדה בין גברים לנשים מרפאות הממוקמות בריכוזי אוכלוסייה חרדיים. רויטל טופר-חבר טוב, סמנכ"לית לפיקוח על קופות החולים בפועל במשרד, הודיעה כי מעתה תיאסר הקמת מרפאות בקופות החולים שיש בהן סימנים כלשהם של הפרדה בין נשים לגברים.

ההנחיה מבוססת על מסקנות צוות שמינה היועץ המשפטי לממשלה לבחינת הסוגיה, שהוגשו במאי. ב-TheMarker נכתב כי בבדיקה של משרד הבריאות נמצא שהפרדה בין נשים לגברים בתחום הבריאות היא תופעה שולית יחסית, הקיימת בעיקר באזורים חרדיים כמו השכונות החרדיות בירושלים ובבית שמש. בחלק מהמרפאות יש כניסות נפרדות לגברים ולנשים, אזורים נפרדים להמתנה לבדיקת רופא או שעות קבלה שונות לגברים ולנשים. ברמת בית שמש ב', שכונה חרדית, מפעילה קופת חולים כללית מרפאות נפרדות לגברים ולנשים.

בחלק מהמרפאות יש כניסות נפרדות לגברים ולנשים, אזורי המתנה נפרדים או שעות קבלה שונות

במסגרת הנוהל החדש מורה משרד הבריאות לבטל בהדרגה את ההפרדה הנהוגה במרפאות. הנוהל אוסר על קופות החולים להפעיל שעות קבלה נפרדות לנשים ולגברים. בכל מרפאה שבה קיימים אזורי המתנה נפרדים יתווסף אזור המתנה מעורב וצוות המרפאה יבטיח גישה חופשית לאזור זה, "ללא ניסיון ישיר או עקיף למנוע גישת מטופלים לאזור המעורב".

במקרים שבהם מספקת הקופה שירותים במבנים המיועדים לגברים או לנשים בלבד, עליה להציג למשרד הבריאות תוכנית לביטול הדרגתי של ההפרדה במשך תקופה שלא תעלה על שנתיים.

מנכ"ל קופת חולים לאומית, נסים אלון, אומר בתגובה: "אין אצלנו תופעה של הדרת נשים, ואם יש – מדובר ביוזמות מקומיות של עובדים שלוקחים שלט וכותבים 'תור לנשים', אבל זה לא מתקיים בפועל. אפילו בירושלים בשכונות החרדיות – אין תופעה כזו".

 לידיעה ב-TheMarker



איך תוכל לפעול?