השמטת הליבה

כל הסעיפים העוסקים בלימודי ליבה הוצאו מחוק ההסדרים

שר האוצר ושר החינוך התחייבו, אבל טיוטת החוק שהועברה ליועץ המשפטי לממשלה אינה כוללת פרק שבו נקבע כי מוסדות החינוך החרדיים יחויבו בלימודי ליבה

הרב שי פירון, ראש הישיבה התיכונית פתח תקוה. צילום: כנס כיפה, flickrשר החינוך, הרב שי פירון, נואם בכנס. צילום: כנס כיפה, flickr

הפרק העוסק בחיוב מוסדות חינוך חרדיים בלימודי ליבה הושמט מטיוטת חוק ההסדרים המעודכנת, שהועברה לאישור היועץ המשפטי לממשלה. טיוטות חוק ההסדרים שנדונו עד לאחרונה כללו פרק שבו נקבע כי יישללו תקציבים ממוסדות שלא ילמדו מדעים, אנגלית, חשבון ועברית – המקצועות הנכללים בלימודי הליבה.

בגרסה שהוגשה ליועץ המשפטי, יהודה וינשטיין, מופיעה התייחסות צרה בלבד לתחום החינוך. לימודי הליבה כלל אינם מוזכרים בגרסה זאת. במערכת הבחירות הבטיחה יש עתיד, מפלגתם של שר האוצר, יאיר לפיד, ושר החינוך, שי פירון, כי תוטל חובת לימודי ליבה על כל מוסדות החינוך החרדיים. הם גם הבטיחו כי יקוצצו התקציבים שמקבלות ישיבות שבהן אין לימודי ליבה. ליאור דטל מציין ב"TheMarker", כי פירון תומך עקרונית בהטלת חובה על לימודי ליבה גם עתה. צוות במשרד החינוך אמור לבחון את הסוגיה.

לפיד ופירון הבטיחו כי יקוצצו התקציבים שמקבלות ישיבות שבהן אין לימודי ליבה

הכוונה של משרד האוצר לחייב את מוסדות החינוך החרדיים ללמד לימודי ליבה עוררה התנגדות רבה בקרב מנהיגי הציבור החרדי. האוצר תכנן להפחית במחצית את התקציב שניתן לישיבות חרדיות שתלמידיהן אינם ניגשים לבחינות הבגרות, להגדיל את התקציב למוסדות חינוך חרדיים שיגדילו את היקף לימודי הליבה ולהפחית ב-25% את התקציבים המועברים לרשתות בתי הספר של ש"ס ויהדות התורה.

טיוטת חוק ההסדרים כללה גם הצעה לבטל את חוק מוסדות תרבותיים ייחודיים, שמאפשר לתקצב ישיבות שבהן לא נהוגים לימודי ליבה ושתלמידיהן אינם ניגשים לבגרות. לצד הצעה זאת תוכננה הגדלה של מערך הפיקוח על המוסדות החרדיים.

ממשרד האוצר לא נמסרה תגובה על הדברים.

לידיעה ב"TheMarker"



איך תוכל לפעול?