שירות ושילוב

בוגרי מסלול שח"ר – הרוב עובדים לאחר השחרור

לפי מחקר של מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה, המניע המשמעותי ביותר לגיוס למסלול הוא הרצון לרכוש כישורי עבודה

יריד עבודה לחרדים 24072011 צילום ליאור מזרחי פלאש 90יריד עבודה לחרדים (צילום אילוסטרציה). צילום: ליאור מזרחי, פלאש 90

במחקר שערך מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה נמצא, כי 70% מהחרדים ששירתו במסלול שח"ר בצה"ל עבדו לאחר תקופת השירות הצבאי. המחקר נערך בקרב 270 מבוגרי מסלול שח"ר (שירות חרדים) בשנים 2011 ו-2012.

נמצא כי 26% מבוגרי המסלול שהשתלבו בשוק העבודה לאחר השירות הצבאי הועסקו בשירותים בנקאיים ופיננסיים. השכר הממוצע של בוגרי שח"ר שהחלו לעבוד לאחר השירות הוא 6,250 שקל בחודש.

לפי המחקר, לשירות במסגרת שח"ר פונים חרדים שמעוניינים להשתלב בשוק העבודה. לפיכך, עידוד יציאה לעבודה בקרב חרדים אינו יכול להסתמך אך ורק על שירות בצבא. המניע המשמעותי ביותר לגיוס למסלול, שעליו הצביעו 27% מהנשאלים, הוא הרצון לרכוש כישורי עבודה ולהשתלב בשוק העבודה. כמחצית מבוגרי המסלול מסכימים עם ההערכה שהשירות הצבאי מעניק להם נקודת זינוק טובה יותר בשוק העבודה

השכר הממוצע של בוגרי שח"ר שהחלו לעבוד הוא 6,250 שקל בחודש

משל עמיתיהם האברכים.

ב"TheMarker" נכתב כי מחבר המחקר, אסף מלחי, סבור כי הממצאים מחדדים את הקשר שבין גיוס לתעסוקה עתידית. "מרבית בוגרי השירות העריכו כי השירות הצבאי תרם להם רבות ברכישת ניסיון תעסוקתי וסייע להתפתחותם האישית, שאפשרה להם להשתלב ביתר קלות בשוק העבודה האזרחי. מרבית בוגרי שח"ר השתלבו היטב בשוק העבודה הן מבחינת שיעורי התעסוקה של הבוגרים והן ביחס לרמת שכרם", כתב מלחי.

בעקבות פרסום הממצאים אמר שר הכלכלה, נפתלי בנט, כי "שילוב החרדים בחברה הישראלית כבר אינו פנטזיה. הציבור החרדי רוצה לעבוד, אך האחריות היא גם עלינו – אנחנו צריכים לעבוד קשה כדי שיהיה לציבור החרדי איפה לעבוד".

לידיעה ב"TheMarker"



איך תוכל לפעול?