יומיים בנים, יומיים בנות

ימים נפרדים לבנים ולבנות בספרייה ציבורית בחולון

הספרייה, בשכונת תל גיבורים, היא היחידה בעיר שבה נהוגה הפרדה

הפילבוקס בשכונת תל גיבורים בחולון. צילום: Eyal72, wikipediaהפילבוקס בשכונת תל גיבורים בחולון. צילום: Eyal72, wikipedia

ספרייה ציבורית בשכונת תל גיבורים בחולון מנהיגה ימים נפרדים לגברים ולנשים. לפי נהלים שמתפרסמים באתר של עיריית חולון, ביום ראשון וביום רביעי רק ילדות ונשים רשאיות להשתמש בשירותי הספרייה. נערים וגברים יכולים להיעזר בספרייה רק ביום שני וביום חמישי.

צוות הספרייה אמר ל-ynet, כי מי שמעוניין לשאול ספר ביום שאינו מיועד לו יכול להחליף את הספר, אך נאסר עליו להישאר בשטח הספרייה או לשבת לקרוא במקום.

הספרייה שבה קיימת ההפרדה היא ספריית מקהלו"ת ברחוב פילדלפיה בשכונת תל גיבורים. זוהי אחת מתשע ספריות ציבוריות הפועלות בחולון.

לפי בדיקה של ynet, בספריות בבני ברק ובבית שמש לא מקובל להפריד בין נשים לגברים. גם הספרן בספריית החסידות היכל מנחם בבני ברק הבהיר שלא קיימת בה כל הפרדה בין גברים לנשים. לפיכך, ההפרדה בספרייה בתל גיבורים היא נוהל חריג

זה רק שלב ראשון, שמתחיל בספרייה ועשוי בקרוב להגיע גם לקווי האוטובוס

באזור המרכז.

רוב תושבי תל גיבורים הם דתיים, אבל ההפרדה מעוררת תמיהה אצל חלקם. "אני מבינה את הצורך של דתיים במקומות נפרדים", אמרה אם שעברה לאחרונה להתגורר בשכונה, "אבל הפתיע אותי לשמוע שגם הספרייה נפרדת. לילד שרוצה להכין שיעורי בית או לקרוא בנחת לא מספיקים שני ימים בשבוע. לא ברור לי מדוע יש צורך להפריד בין ילדים צעירים".

רכז צעירי מרצ חולון, בר שי, אמר: "לא ייתכן שעיריית חולון משתפת פעולה עם קיצונים ומאפשרת הדרת נשים במקומות ציבוריים. זה רק שלב ראשון, שמתחיל בספרייה ציבורית ועשוי בקרוב להגיע גם לקווי האוטובוס, כפי שקורה בירושלים". לדבריו, פעילי מרצ בחולון מתכוונים לפנות לראש העירייה ולמחות על התופעה.

לידיעה ב"בחדרי חרדים"



איך תוכל לפעול?