שפה קשה

נשירה גדולה מלימודי אנגלית בקרב הגברים החרדים

הערכה: הסיבה היא הרגלי הלימוד בישיבות. תלמידים חרדים רגילים להתעמקות והתפלפלות שאופייניות ללימודי הגמרא, ואילו אנגלית יש ללמוד באופן שיטתי ורציף

ישיבת פוניבז' בבני ברק לאחר החזרה מחופשת בין הזמנים של הקיץ ותחילת זמן אלול תקופת הלימודים שלפני הימים הנוראים. 20.08.2012 צילום נתי שוחט פלאש 90.jpgישיבת פוניבז' בבני ברק. שיטת הלימוד בישיבה מקשה על לימודי אנגלית. צילום: נתי שוחט, פלאש 90

בדיקה של "כיכר השבת" בקרב מורים העובדים במכוני לימוד חרדיים, הצביעה על נשירה של תלמידים חרדים מלימודי אנגלית. אברהם משיח, בעליה של רשת בתי ספר חרדיים לאנגלית, סבור כי הסיבה לנשירה היא ההבדל בין הרגלי הלמידה של החרדים לשיטת הלימוד הנהוגה ברכישת שפה חדה.

"בלימודי חול בכלל ובלימודי אנגלית בפרט, צריך פשוט ללמוד את החומר כסדר", אומר משיח ל"כיכר השבת". "הבעיה אצל חלק מהתלמידים החרדיים נובעת בעיקר כי הגישה שלהם ללימוד האנגלית היא כמו לגמרא. בגמרא יש מגגון סוגיות וכל סוגיה זה יחידה נפרדת. אבל לימוד אנגלית זה לא סוגיה שאם לא הבנת אז מחר יש סוגיה חדשה, אלא הכל בנוי על אתמול. תלמידים שמבינים את הגישה הזאת מצליחים לראות תוצאות מהירות יותר".

אצל התלמיד החרדי ישנו חוסר ביטחון בסיסי ביכולת שלו להתחיל לדבר פתאום שפה חדשה

בכתבה באתר מציינים כי בציבור החרדי יש ביקוש גדול ללימודי אנגלית, מתוך הבנה שידיעת השפה היא תנאי הכרחי להשתלבות בשוק העבודה ובתחומי המסחר, העסקים, התקשורת, המחשבים, המדע והאקדמיה. לדברי משיח, לתלמיד החרדי המצוי אין היכרות כלשהי עם אנגלית. לכן מבחינתם הדרך היעילה ביותר ללמוד אנגלית היא בכיתה עם מורה, ולא לימוד עם מחשב.

 "אצל התלמיד החרדי ישנו חוסר ביטחון בסיסי ביכולת שלו להתחיל לדבר פתאום שפה חדשה. כשאני מלמד כיתה ותוך כדי הלימוד אני מתרגל עם התלמידים כל הזמן את החומר הנלמד, והתלמידים מדברים ביניהם אנגלית, אז כל חומר שנלמד כבר אינו תיאוריה, הוא שפה מדוברת", אומר משיח.

לידיעה ב"כיכר השבת"



איך תוכל לפעול?