פנייה ליועץ המשפטי לממשלה:
לעצור את הקריטריונים הלא חוקיים להקצבות לישיבות
עמותת חדו"ש, הפורום לשוויון בנטל, ישראל חופשית וח"כ לשעבר בריזון, דורשים מהיועץ המשפטי לא לאשר מבחנים להעברת הקצבות לאברכים שהחוק מחייב אותם להתגייס. כ-150 התנגדויות למבחנים החדשים כבר נשלחו
06/09/2012 14:52
תגיות: תלמידי ישיבות · חוק טל · הקצבות · שוויון בנטל · יהודה וינשטיין · רוני בריזון · חדו"ש
בחור ישיבה בכניסה ללשכת הגיוס בירושלים, ביום האחרון שבו היה תקף חוק טל. צילום: נועם מוסקוביץ', פלאש 90
עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הפורום לשוויון בנטל, ישראל חופשית וח"כ לשעבר רוני בריזון פנו ביום שלישי ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, בדרישה שיורה על ביטול הצעת התיקון לקריטריונים להקצבות לישיבות. ההצעה מנסה לעקוף את העתירה לבג"ץ שהגישו הפונים ולאפשר להמשיך ולממן 54 אלף תלמידי ישיבות ואברכים שאיבדו את מעמדם על פי חוק טל ולכן אמורים להתגייס.
"יש להצר על כך שהצעת תיקון כה פסולה, בניגוד להוראות של חוקה, יצאה בכלל לאוויר העולם", כותב פרקליטם של הפונים, עו"ד גלעד ברנע. "מתחייב כי היועץ המשפטי לממשלה יורה על דחייתה".
העותרים גם פרסמו קריאה לציבור להגיש התנגדויות לתיקון לקריטריונים ועד אתמול נשלחו כ-150 התנגדויות למשרד החינוך. את ההתנגדויות אפשר להגיש באמצעות אתר חדו"ש, בכתובת http://hiddush.org.il/ActionLetter.aspx?id=1602
על פי המבחנים להקצבות לישיבות, תמיכות יכולים לקבל אברכים ותלמידי ישיבות שיש להם פטור משירות צבאי וכאלה שקיבלו דחיית שירות על פי חוק טל. מספר תלמידי הישיבות שהיו בדחיית שירות לפני פקיעת חוק טל הוא כ-54 אלף. סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן, מעריך שהיקף ההקצבות שתלמידים אלה קיבלו הוא כ-30 מיליון שקלים בחודש וקרוב ל-400 מיליון שקל בשנה. זאת, מתוך תקציב כולל לישיבות של קרוב למיליארד שקל.
באמצע החודש שעבר עתרו חדו"ש ושותפיה לבג"ץ כדי לעצור את ההקצבות לתלמידים אלה. הדיון בעתירה אמור להיערך לקראת סוף ספטמבר. עו"ד ברנע מסביר בעתירה, כי חוק טל "פקע בחצות ליל 1 באוגוסט 2012 וכתוצאה מכך אין עוד כל בסיס חוקי לדחיית שירותם של תלמידים שהחוק חל עליהם".
ביום שני השבוע פרסמה הממשלה הצעה לקריטריונים חדשים, שלפיהם יוכל לקבל מימון לא רק מי שנמצא בדחיית שירות, אלא
פרקליט העותרים, עו"ד ברנע: מצער שהצעה כה פסולה יצאה לאוויר העולם
גם מי שקיבל דחייה בעבר. לדברי ברנע, "הניסיון להעביר תמיכות למי שאינם משרתים בצה"ל כאשר הם חייבים משירות צבאי ולא הופטרו ממנו כדין, הוא לא חוקי ולא חוקתי". הפונים גם מאשימים את משרד החינוך במחטף, משום שהקציב רק שלושה ימים להגשת התנגדויות ולא כמה שבועות כמקובל.
מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אמר בתגובה: "הממשלה מוכנה לעשות כל תרגיל אקרובטי כדי להכשיר את כניעתה למפלגות החרדיות, גם כאשר הדבר בניגוד לחוק. הגיע הזמן שהממשלה תשים את הדגש על גיוס האברכים ולא על הזרמת סכומי עתק עבורם. יש לקוות שהיועץ המשפטי לממשלה יתעשת ויקבע שיש דברים שלא ניתן לעשות רק משום שהם משרתים את צורכי הקואליציה".
ח"כ לשעבר רוני בריזון אמר: "מתאים לפרצופה של הממשלה הזו לפעול כגנבים בלילה, להמציא תבחינים שכולם קומבינה, לקחת את כספי הציבור (מה שנותר אחרי הגזירות והמכות) ולתת אותם במתנה לישיבות החרדיות. ובשביל מי? בשביל אלה שממשיכים להשתמט וגם אחרי ביטול חוק טל מסרבים להתגייס כחוק! ושר החינוך נותן יד לתועבה הזו. בושה".
מנכ"ל ישראל חופשית, מיקי גיצין, אמר, "המציאות שיוצר משרד החינוך מעוותת לחלוטין: בסופו של דבר לא משנה מה קובע בג"ץ או החוק הישראלי. הדבר היחיד שנשאר יציב במציאות הפוליטית בישראל הוא התקציבים המועברים לישיבות".
זהרה ברגר-צור מהפורום לשוויון בנטל אמרה: "שוב ושוב מוכיחה הממשלה הזאת שאין שום משמעות לחוק, לצדק ולהגינות במדינת ישראל – העיקר ש'השותפים הטבעיים' יכתירו אותם גם בבחירות הבאות! לצורך כך הכל כשר, כולל בגידה בציבור הנושא בנטל וכתיבת קריטריונים חשאיים בתקווה שאף אחד לא ישים לב. לא ניתן לשותפים לקנוניה להעביר קריטריונים בזויים אלו".
לידיעה באתר מגפון