כוח לשינוי

חריש: הטבה במיליונים על חשבון משלם המסים

הבנייה לאוכלוסייה החרדית בחריש היא עוד צעד בעושק האוכלוסייה העובדת, כותב ניר ברזילי ב"פורבס"

רחוב בישוב חריש שבמקומו מוקמת עתה עיר חרדית. 14032010 צילום גיל יערי פלאש 90.jpgרחוב בחריש, שם מוקמת עתה עיר חרדית. צילום: גיל יערי, פלאש 90

שר השיכון, אריאל אטיאס, לא מבין מה רוצים ממנו. הוא אמר עיר חרדית? מה פתאום, חריש תהיה עיר לכולם, כותב ניר ברזילי באתר "פורבס". או לפחות לכל אדם שרוצה ריבוי בתי כנסת, אין ספור מקוואות וכבישים סגורים בשבת. ההכרזה על בניית 5,000 יחידות דיור שמותאמות לאוכלוסייה החרדית בחריש היא עוד צעד בעושק של האוכלוסייה העובדת ומשלמת המסים לטובת החרדים, מוסיף ברזילי.

שר השיכון לא מייצג את אזרחי ישראל. שר השיכון, כמו יתר שרי ש"ס והח"כים החרדים בכלל, מייצג אך ורק את המגזר ששלח אותו לכנסת. מעמד הביניים הישראלי והשכבות החלשות נאנקים תחת יוקר המחיה, מחירי הדיור והמיסוי המוגזם. בה בעת נהנים אברכים מאין ספור הטבות ותשלומים ייחודיים – הנחות בארנונה ובביטוח הלאומי, מלגת אברך ממשרד החינוך,

מבחינת ראשי הליכוד, קדימה או העבודה, אין בעל ברית נוח מהחרדים – כל עוד הכסף זורם, אין נאמנים מהם

הבטחת הכנסה לאברכים בעלי שלושה ילדים, הנחות בגני ילדים, הטבות בדיור ועוד.

ברזילי מזכיר כי לפי נתונים שפרסמה עמותת חדו"ש, המדינה מממנת כל בחור ישיבה בסכומים שמגיעים עד 11 אלף שקל בחודש. לדבריו, את הטענות לא צריך להפנות לח"כים ולשרים החרדים. את הקופה הציבורית מגישים להם לא הבוחרים החרדים, אלא הבוחרים החילונים ששבים ומצביעים לאותן מפלגות שהוכיחו פעם אחר פעם נאמנות למפלגות החרדיות. "מבחינת ראשי הליכוד, קדימה או העבודה, אין בעל ברית נוח מהחרדים – כל עוד הכסף זורם, אין נאמנים מהם".

את המציאות הזאת, טוען ברזילי, אפשר לשנות רק באמצעות כוח פוליטי, שיהווה אלטרנטיבה לחרדים בממשלה. "ישראל זקוקה לממשלה בלי חרדים, שתתחיל לאזן את חלוקת התקציבים, תבטל חלק מההטבות הייחודיות ותראה לנגד עיניה גם אוכלוסיות אחרות".

 למאמר ב"פורבס"



איך תוכל לפעול?