אפליה על גלגלים

הפרקליטות לבג"ץ: אסור להדיר נשים ממודעות פרסום

עמדת הפרקליטות הוצגה בתשובה לעתירה נגד אגד, שסירבה לפרסם תמונות של נשים על אוטובוסים בירושלים

מודעה לכרטיס אדי על אוטובוס בירושלים. צילום: ג'סיקה פיין, חדו''שמודעה לכרטיס אדי על אוטובוס בירושלים, שבה נראים רק גברים. צילום: ג'סיקה פיין, חדו''ש

הדרת נשים ממודעות המתפרסמות על אוטובוסים של חברת אגד פוגעת בתקנות הציבור ומגבילה את חופש הביטוי. כך טוענת פרקליטות המדינה בתשובה לעתירה לבג"ץ שהגישה תנועת ירושלמים.

בעתירה, שהוגשה לפני כחודשיים נגד אגד וחברת הפרסום כנען מדיה, דרשה התנועה למנוע הדרת נשים מפרסומות בעלות מסרים ערכיים וציבוריים, המוצגות על אוטובוסים בירושלים. לאחר סדרה של התנכלויות לנשים בשכונות החרדיות ובעקבות השחתת מודעות שבהן הוצגו תמונות של נשים, פתחה התנועה במסע פרסום שבו צולמו נשים המתגוררות בירושלים. בעתירה נטען כי אגד סירבה לפרסם את התמונות על האוטובוסים.

בעתירה, שהוגשה באמצעות עורך הדין אביעד הכהן, דרשה התנועה ששר התחבורה יתנה הענקת רישיון להפעלת תחבורה

הגבלת חופש הביטוי ותוכני הפרסומות במגבלה שיסודה אפליה מגדרית, מנציחה, מחזקת ומקבעת סטריאוטיפ חברתי פסול של הדרת נשים והחלשתן

ציבורית בהתחייבות של המפעיל להימנע מכל פעולה שיש בה אפליה מגדרית. העותרים דרשו גם שהמשטרה תפעל בנחישות לאכיפת החוק ותעמיד לדין "בריונים ומשחיתי מודעות".

בתגובה שהגישה לבג"ץ ציינה הפרקליטות כי "הגבלת חופש הביטוי ותוכני הפרסומות במגבלה שיסודה אפליה מגדרית, מנציחה, מחזקת ומקבעת סטריאוטיפ חברתי פסול של הדרת נשים והחלשתן".

הפרקליטות טוענת כי אגד וחברת הפרסום כנען אינן רשאיות לסרב לפרסם מודעה בנימוק שמצולמת בה אשה. עם זאת, הפרקליטות ביקשה לדחות את העתירה "משום היותה כוללנית מדי. בעתירה לא פורטו כלל מקרים פרטניים ולמשטרה כלל לא הוגשו תלונות".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?