עם קצת עזרה מהמדינה

חדו"ש: חילוץ רשת הגנים של ש"ס – קניית שלטון בכסף

הקבינט הכלכלי-חברתי החליט להעביר לרשת הגנים של ש"ס 18 מיליון שקל, לכיסוי הגירעון שלה

יור שס ושר הפנים אלי ישי מניח תפילין בקבר רחל ביום המסורתי של העליה לקברה 08112011 צילום אורי לנז פלאש 90.jpgיו"ר ש"ס ושר הפנים אלי ישי מניח תפילין בקבר רחל. צילום: אורי לנץ, פלאש 90

הקבינט החברתי-כלכלי במשרד ראש הממשלה החליט כי רשת גני הילדים של ש"ס, המתוקצבת על ידי המדינה בכ-85 מיליון שקל בשנה, תקבל השנה סיוע נוסף של כ-18 מיליון שקל, כדי לכסות את הגירעון שאליו נקלעה. הנימוק להחלטה הוא שללא סיוע – הרשת עלולה לקרוס. תקציב הסיוע לרשת הוא חלק מתקציב ששוריין בעקבות הסכמים קואליציוניים עם ש"ס.

מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת שוויון, הרב עו"ד אורי רגב, אומר בתגובה: "קשה לחשוב על השקעה גרועה יותר ומזיקה יותר למשק הישראלי ולדמוקרטיה הישראלית מהחלטת הממשלה להציל את רשת הגנים של ש"ס. זוהי קניית שלטון בכסף מהסוג הגרוע ביותר. מדובר ברשת שלידתה בחטא ואשר הוקמה מלכתחילה כדי לחזק את כוחה הפוליטי של ש"ס ולהקים לה גדודי תומכים ומצביעים, במימון עודף של המדינה, המככב בדו"חות מבקר המדינה. במשך השנים העבירה הרשת אלפי ילדים ממסלול של תוכנית ליבה, צבא ועבודה למסלול של השתמטות מתוכנית ליבה, השתמטות מצבא והשתמטות מעבודה. אם המדינה סבורה שיש להציל את הגנים, עליה לקחת לידיה את ניהולם ולהפוך אותם לממלכתיים. אסור למדינה לממן אוטוסטרדות להתחרדות ולגיוס מצביעים לש"ס, ובוודאי שלא

תקציב רשת הגנים ב-2010 היה כ-95 מיליון שקל, רובו מהמדינה. היא סיימה את השנה עם גירעון של כ-4.5 מיליון שקל

לתת להם מימון עודף, במקום לחזק בכספים אלה את רשת החינוך הממלכתית ובמיוחד בשכונות מצוקה ובאזורי פיתוח".

רשת הגנים של מעיין החינוך התורני פועלת לצד בתי הספר של ש"ס ומתוקצבת כעמותה נפרדת. הרשת החלה לצמוח בשנות ה-90. בעשור האחרון היא מפעילה כ-333 גנים, שבהם לומדים כ-13 אלף תלמידים. אחת הסיבות לפופולריות של הרשת היא התנאים שניתנים לילדים הלומדים בה. הרשת הציעה להורים גנים במחיר נמוך יותר בעשרות שקלים ממחירי הגנים העירוניים, בתמורה להשתתפות בגן ובצהרון, ארוחות צהריים וגנים צפופים פחות. בעוד שבגני הילדים הממלכתיים לומדים 30 עד 35 ילדים, בגני הילדים של ש"ס לומדים בממוצע כ-25 ילדים ומספר אנשי הסגל גבוה יותר.

ליאור דטל מציין ב"TheMarker" כי ככל הנראה, תנאים אלה יצרו את הגירעון ברשת. ב-2010 עבדו ברשת יותר מ-290 עובדים בשכר, ותקציבה היה כ-95 מיליון שקל, רובו מהמדינה. למרות זאת היא סיימה את השנה עם גירעון של כ-4.5 מיליון שקל, שיחד עם גירעונות משנים קודמות הצטבר באותה שנה לכ-18 מיליון שקל. לעמותה מונה חשב מלווה והוחלט להתחיל בהליך הבראה.

 לידיעה על הסיוע ב"TheMarker"

 לתגובת חדו"ש ב"TheMarker"



איך תוכל לפעול?