ערב יום העצמאות
בולט בהיעדרו בעיתון הילדים החרדי: דגל ישראל
בעיתון "חברים" פרסמו כתבה הסוקרת את דגלי העולם, שעוסקת בהרחבה בדגל הלבן ובדגלי מדינות ערב, אבל דגל ישראל כלל אינו מוזכר בה
30/04/2012 19:49
תגיות: דגל ישראל · "בקהילה" · "חברים" · אורי רגב
מתוך התמונה המלווה את הכתבה על הדגלים בעיתון ''חברים'': בלי דגל ישראל
עיתון הילדים "חברים", שמוצא לאור על ידי השבועון החרדי "בקהילה", פרסם בערב יום העצמאות כתבה בשם "אל הדגל" המתארת את סיפור היווצרותם של דגלים שונים מרחבי העולם. הכתבה משתרעת על ארבעה עמודים וסוקרת את סיפורם של דגלים רבים, אבל נמנעת מלהזכיר את דגל ישראל.
בפתיחת הכתבה מופיעה תמונה על עמוד שלם שבה מוצגים עשרות מדגלי העולם, אבל דגל ישראל בולט בהיעדרו והוא מוסתר על ידי דגל אחר.
מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אומר בתגובה: "הדרת הדגל בעיתון חרדי מתון כביכול מחפירה ואינה שונה במאום מהמנהג של חלק מהחרדים לבזות את צפירת יום הזיכרון. דווקא בערב יום העצמאות, עורכי העיתון בחרו לסקור בהרחבה את משמעותו של כל דגל אפשרי, כולל דגלי המציל בים, אך להתעלם מדגל הכחול-לבן. זוהי הוכחה נוספת לצורך החיוני להחיל את לימודי הליבה, כולל לימודי אזרחות ותולדות מדינת ישראל במערכת החינוך החרדית. זאת, כדי לוודא שגם הילדים החרדים יכירו את הסיפור האמיתי שמאחורי הקמת המדינה וסמליה, ולא יגדלו במציאות של החרמת המדינה וגלות פנימית".
מנכ"ל חדו"ש, הרב אורי רגב: "זאת עוד הוכחה לצורך הדחוף להנהיג תוכנית ליבה בחינוך החרדי"
כותרת המשנה של הכתבה מתחילה כמו כתב יום זיכרון: "מלחמה, שדה הקרב גועש ורועש. חיילים מותשים משוועים למעט מנוחה, מייחלים לביתם ומשפחתם". אלא שהמשפטים האלה אינם מובילים לאזכור של יום הזיכרון, יום העצמאות או דגל ישראל.
למעשה הדגל שזוכה להבלטה הרחבה ביותר בפתיחת הכתבה הוא הדגל הלבן: "הדגל הלבן הוא סימן בינלאומי המסמל כניעה או הפסקת אש. שליח שנושא דגל לבן כאילו מודיע: אני איני חמוש, איני נושא כלי נשק, וברצוני לנהל עמכם משא ומתן להפסקת המלחמה".
הכתבה ממשיכה וסוקרת את ההיסטוריה של דגלי ארה"ב, בריה"מ, ברזיל, יפן, קפריסין, לוב ואפילו דגל האו"ם שזוכה להתייחסות מיוחדת. בנוסף בוחנת הכתבה את הטקסיות של הדגל: "מניפים אותו על מוסדות המדינה, כמו על בתי משפט, בנייני כנסת ותחנות משטרה... לפעמיים אנו שומעים שמדינה פלונית הורידה את הדגל לחצי התורן". אולם גם כאן, למרות הסמליות והקשר ליום הזיכרון, מקומו של דגל ישראל ממשיך להיות נפקד.
ראו ידיעה ב-ynet