בעד הפראיירים

למה אני תומכת בשוויון בנטל

יש לתמוך בתרומה שווה לחברה מצדם של כל אזרחי ישראל, כותבת אפרת גרבר

חיילי גדוד נצח יהודה החרדי במטווח. 24.02.2012. צילום: יעקב נחומי, פלאש 90.חיילי גדוד נצח יהודה החרדי במטווח. צילום: יעקב נחומי, פלאש 90.

ההצעה שמעלה הפורום לשוויון בנטל, עם ההקמה מחדש של "מאהל הפראיירים" בירושלים, לא נועדה ללכת ראש בראש נגד החרדים. יש בהצעה, כותבת אפשרת גרבר באתר "סרוגים", קריאה זהירה של המציאות מתוך מתן כבוד למסורת היהודית ולציבור החרדי.

חברי הפורום, לדבריה, דורשים ש"תוגדר מכסה שנתית של תלמידי ישיבה שילמדו תורה למען חוסנו המוסרי והערכי של עם ישראל כולו". בכך יש מתן כבוד והערכה ללימוד התורה. לדעתה, אפשר לשלב בין לימוד תורה ושירות צבאי או לאומי.

יש לשים לב שההצעה אינה מתייחסת רק לבעיית אי הגיוס בציבור החרדי. בעיית האי-שוויון בנטל קשורה באופן ישיר גם לכך שערבים אינם מתגייסים לשירות. לדבריה, יש למצוא פתרון הולם שיאפשר גיוס של ערבים. שירות אזרחי בתוך המגזר הערבי, למשל, יכול להועיל לכל הצדדים.

בדרישה ש'תוגדר מכסה שנתית של תלמידי ישיבה שילמדו תורה למען חוסנו המוסרי והערכי של עם ישראל כולו' יש מתן כבוד והערכה ללימוד התורה

ההצעה אינה מתעלמת מהקושי הקיים בגיוס למסגרת הקיימת ומציעה התאמה של המוסדות לשירות אזרחי וצבאי כדי להקל את השירות.

גרבר, רכזת תחום צעירים בתנועת נאמני תורה ועבודה, מביעה תמיכה מלאה במאבק של חברי הפורום לשוויון בנטל כדי שכל אזרחי ישראל יתרמו באופן שווה לחברה; היא שותפה לעמדתם, המייחסת חשיבות ללימוד תורה כחלק מערכי היסוד של מדינה יהודית ולהבנת המציאות המורכבת, הדורשת התאמה ורגישות בשילוב האזרחים שאינם עדיין חלק מהשירות. אבל היא גם מזדהה עם התחושה שהמצב הקיים אינו יכול להימשך.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?