לעגן בפקודה
הרב קרים: קצין דתי אינו יכול לשרת ביחידה מעורבת
הרב הצבאי הראשי מבהיר במכתב לרבנים המשרתים בצבא, כי קצינים ונגדים יכולים להשתחרר משירות ביחידה מעורבת, אם הם מעוניינים בכך
26/04/2017 17:32
תגיות: הרב אייל קרים · הרבנות הצבאית · פקודת השירות המשותף · קצין דתי · הרב שלמה אבינר
הרמטכ''ל גדי איזנקוט עונד דרגות תת אלוף לרב הצבאי הראשי אייל קרים. צילום:
Shlomo M, wikipedia
קצין או נגד שומר מצוות אינו יכול לשרת ביחידה לוחמת מעורבת. כך קובע הרב הצבאי הראשי, אייל קרים במכתב שנשלח היום לרבנים הצבאיים, המתייחס לפקודת השירות המשותף. המכתב נועד לתת מענה לביקורת שמתחו על הרב קרים גורמים בציונות הדתית, שטענו כי הוא חתם על הפקודה והיה מעורב בגיבושה.
בנוגע לשירות של קצין או נגד דתי ביחידה לוחמת מעורבת נטען במכתב כי קרים היה סבור שמאחר שקצין דתי יוכל להשתחרר משירות ביחידה מעורבת, אפשר להניח כי לא ישרת בה בעל כורחו. הוא מציין, עם זאת, כי "רבנים אזרחיים סברו, שיש לעגן התחייבות זו בפקודה עצמה, ועל כן יש לנסחה באופן אחר".
ואלה מציין כי מכתבו של הרב קרים הופץ על רקע מינויו של
מכתבו של הרב קרים הופץ על רקע מינויו של סגן אלוף ניר דופט, בוגר המכינה הקדם צבאית בעלי, לפקד על יחידה מעורבת
סגן אלוף ניר דופט, בוגר המכינה הקדם צבאית בעלי וחובש כיפה, לפקד על יחידה מעורבת. באחרונה פורסם באתר "כיפה" כי הרב שלמה אבינר, מראשי הרבנים בציונות הדתית, המליץ לדופט, תושב ההתנחלות ברוכין, שלא לקבל על עצמו את התפקיד.
הרב קרים טען שהוא "לא היה שותף לעיצוב או לגיבוש הפקודה, כפי שנטען בתקשורת, אלא קיבל פקודה מעוצבת ומגובשת, שעליה נדרש להעיר ולהאיר". עמדתו של קרים אינה סותרת לחלוטין את פקודת השירות המשותף, שכאמור מאפשרת לקצין לשנות את שיבוצו טרם תחילת תפקידו.
בעניין אחר קובע הרב קרים כי חיילים דתיים יכולים להשתתף בטקסים ממלכתיים שכוללים שירת נשים. "המשתתפים יסיחו את דעתם מן השירה, אך אינם נדרשים לעזוב את הטקס", נכתב.
לידיעה בוואלה