לנשואות ברבנות בלבד

בתי"ח מונעים טיפולי הפריה מנשים שלא נישאו ברבנות

כמה בתי חולים – שערי צדק, לניאדו ומעייני הישועה – אינם מאפשרים לנשים שלא נישאו כדת משה וישראל טיפולי הפריה חוץ גופית

בית החולים שערי צדק בירושלים. צילום: zeeveez, wikipediaבית החולים שערי צדק בירושלים. צילום: zeeveez, wikipedia

בשערי צדק – בית החולים הגדול ביותר בירושלים – לא מעניקים טיפולי פוריות והריון לנשים שלא התחתנו בנישואים אורתודוקסיים ברבנות. תחקיר של חדשות 10 מגלה שכל אשה יכולה להקפיא ביציות בבית החולים, אבל נשים שחיות עם בן זוג כידועות בציבור, נשים שהתחתנו בנישואים אזרחיים, אמהות חד הוריות או נשים שחיות עם בת זוג לא יקבלו סיוע בהפריית הביציות.

ר', בשנות ה-30 לחייה, הקפיאה ביציות בשערי צדק. בשלב כלשהו בתהליך נודע לה שאם תרצה לעשות שימוש בביציות המוקפאות תידרש להתחתן בחתונה דתית או להמשיך את ההליך בבית חולים אחר. הסובר לה גם שעליה לשאת בהוצאות הטיפולים.

בתחקיר התברר ששערי צדק אינו בית החולים היחיד הנוקט מדיניות זו. בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק מעניקים טיפולי פוריות רק לנשים שנישאו על פי ההלכה. הרופאה המייעצת מפנה נשים רבות שמגיעות אליה לבית החולים על שם שיבא

נשים שחיות כידועות בציבור, אמהות חד הוריות או נשים שחיות עם בת זוג לא יקבלו סיוע בהפריית ביציות מוקפאות

בתל השומר.

גם ביחידת ההפריה החוץ גופית בבית החולים לניאדו בנתניה אין מקום לנשים שלא התחתנו ברבנות. תנועת ישראל חופשית דורשת ממשרד הבריאות לנקוט צעדים נגד בתי חולים שמסרבים לספק שירותים רפואיים לנשים שאינן נשואות ברבנות.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הנחיות משרד הבריאות הן כי אין להפריד בין סוגי האוכלוסיות. לא לפי דת, לא לפי ארץ מוצא או עדה או כל הפרדה אחרת. הנושא ייבדק".

מבית החולים שערי צדק נמסר בתגובה: "יחידת הפוריות בשערי צדק הוקמה לפני כ-25 שנים מתוך כורח של 'אפליה מתקנת' לציבור המקדש את התא המשפחתי על פי ערכי ההלכה. עם זאת, מתוך הכרה בצרכים ייחודיים של אוכלוסיות שונות והתפתחויות בתחום החברה והחוק, אנו נעתרים לכל פונה המבקש להיות מטופל דווקא ביחידת הפוריות שלנו, ללא תלות במצבו האישי ובמתכונת זוגיותו".

לידיעה בחדשות 10



איך תוכל לפעול?