חוק מקדם הפרדה

ישראל הראל: אסור להאריך את חוק טל

בדיון על הארכת החוק, גם ראש הממשלה וגם שר הביטחון בורחים מאחריות, כותב ישראל הראל ב"הארץ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה השבועית. מימינו סגן שר האוצר יצחק כהן משס. בשמאלו סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מיהדות התורה. 28.08.2011. צילום: פלאש 90ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בישיבת הממשלה עם סגן שר האוצר יצחק כהן מש"ס וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן מיהדות התורה. צילום: פלאש 90

גם אם חוק טל לא יוארך בחמש שנים, כפי שהיה רוצה ראש הממשלה, אלא בשנה אחת בלבד, כפי שרוצה שר הביטחון, עצם קיומו מחזק את המגמה של "איש לאוהליך ישראל", כותב ישראל הראל ב"הארץ".

לדברי הראל, בהארכת הפיקציה הקרויה חוק טל, בנימין נתניהו מקדם מגמות של ניכור, הפרדה והפרטה. "מגזר גדול – ההולך וגדל בקצב שלא נודע כמוהו בעולם – אינו נושא בשום חובה ועול ונסמך כל כולו על כתפי אלה, המתמעטים והולכים, הנושאים בכל העול ובכל החובות".

הראל מדגיש, כי החשיבה שלחרדים מגיע – חינוך עצמאי שבו המדינה היא רק כספומט ואין לה כמעט השפעה בכל הנוגע לקביעת תוכני הלימוד, וגם פטור משירות צבאי או אזרחי – הפכה להרגל. בהקשר של הארכת חוק טל, לא רק ראש

מגזר גדול אינו נושא בשום חובה ועול ונסמך כל כולו על כתפי אלה, המתמעטים והולכים, הנושאים בכל העול ובכל החובות

הממשלה בורח מאחריות, אלא גם שר הביטחון, אהוד ברק. שר הביטחון, כותב הראל, "מתייחס לסוגיית גיוס החרדים כאל עניין בעל משמעויות פוליטיות מיידיות ומטרידות, ולא כאל נושא שיש לו השלכות היסטוריות מפליגות על המשך קיום 'היחד' הלאומי".

החרדים אינם מכירים במדינה הציונית, אבל מטעמים תועלתניים אינם לראות בחורבנה. עם זאת, התנהגותם ואורח חייהם מחלישים את החברה. תהליך זה יילך ויתחזק ככל שיגדל הכוח הדמוגרפי-הפוליטי של החרדים. "רק גיוסם ההדרגתי לצבא ושילובם הממשי במעגלי ההשכלה והחיים היצרניים (הנח"ל החרדי וההכשרות המקצועיות – והמיוחצנות – למיניהן הם במידה רבה פיקציה) עשויים למתן את תחושות הפחד של חלקים משמעותיים בציבור החילוני", כותב הראל.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?