מחיצה ברחבת הריקודים

סטודנטים למשפטים הצביעו על הפרדה בנשף הסיום

סטודנטיות דתיות פנו לאגודת הסטודנטים למשפטים באוניברסיטה העברית וביקשו להקים מחיצה ברחבת הריקודים, כדי לאפשר להן לרקוד בנפרד משאר החוגגים

בניין של הפקולטה למשפטים בקמפוס של האוניברסיטה העברית בהר הצופים. צילום: Yoav Dothan, wikipediaבניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בהר הצופים. צילום: Yoav Dothan, wikipedia

אגודת הסטודנטים של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית הצביעה על הקמת מחיצה לנשים ברחבת הריקודים בנשף השנתי של הפקולטה. ההצבעה התקיימה בעקבות פניות של סטודנטיות דתיות בשנה שעברה, שביקשו לייחד חלק מהרחבה לנשים בלבד, כדי שירגישו בנוח לרקוד לצד יתר החוגגים.

בשנה שעברה החליטה האגודה לאפשר את הקמת המחיצה. ההחלטה התקבלה ללא הצבעה ועוררה מחאה רחבה, שבעקבותיה בוטלה המחאה. השנה הוחלט כי חברי אגודת הסטודנטים יצביעו כדי להחליט אם להעמיד מחיצה ברחבת הריקודים, כדי לאפשר הפרדה לנשים שאינן רוצות לרקוד בסמוך לשאר הסטודנטים.

יעל, סטודנטית בשנה ב' בפקולטה המתנגדת להקמת המחיצה, אמרה ל"הארץ": "צריך לראות את הדברים בהקשרם ולא לדבר

סטודנטית: הצבת מחיצה מעבירה מסר קשה – על מהותן של נשים, על צניעות נשים, על איך אשה צריכה להתנהג, על מיניות של גבר

על המחיצה בפני עצמה. האירוע הוא חלק מתהליכים רחבים יותר בחברה הישראלית, למשל אירועים של איסור שירת נשים שראינו... המסר שמועבר על ידי הצבת מחיצה... הוא מסר קשה – על מהותן של נשים, על צניעות נשים, על איך אשה צריכה להתנהג, על מיניות של גבר. כשנותנים לזה את החותמת של האוניברסיטה העברית זה בעייתי. זה לא אירוע פרטי".

יו"ר אגודת הסטודנטים למשפטים, גלעד קציר, אמר: "בסופו של יום מה שחשוב לנו כאגודת הסטודנטים זה לקיים דיון ציבורי שבו משתתפים כל הצדדים בצורה סובלנית ומכבדת וכך נגיע להחלטה משותפת בצורה שמקומות רבים לא מצליחים להגיע אליה. עם כמה שהדעות חלוקות ומדובר ברגישויות דתיות ותרבותיות, אנחנו נמצא את שביל הזהב".

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?