לרצות את החרדים

עיריית ירושלים קנסה מרכולים שפתוחים בשבת

פקחים מסרו לבעלי מרכולים במרכז העיר דו"חות כספיים. בעלי המרכולים פנו שוב לבית המשפט המחוזי בבקשה לדון מחדש בהחלטה שלא להוציא צו ביניים נגד העירייה

חרדים קיצונים ממאה שערים מפגינים כנגד מסעדות ובתי קפה בירושלים הפתוחים בשבת ומוכרים חמץ בפסח 26042016 צילום יונתן סינדל פלאש 90חרדים קיצונים ממאה שערים מפגינים נגד מסעדות ובתי קפה בירושלים הפתוחים בשבת. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

פקחים של עיריית ירושלים מסרו בשבת האחרונה של פסח דו"חות לבעלי מרכולים במרכז ירושלים, שפתוחים בשבת. הפקחים, המשתייכים לעדה הדרוזית, הסבירו כי הם אוכפים את ההוראה של ראש העירייה, ניר ברקת, לסגור מרכולים בשבת. הקנס על עבודה בשבת הוא 470 שקל. בידיעה ב-ynet נכתב כי הדו"חות נמסרו שבוע בלבד לאחר שבית המשפט העליון הכשיר את הטלת הקנסות.

בעלי המרכולים פנו בדחיפות לבית המשפט המחוזי בעיר, בבקשה לדון מחדש בהחלטה שלא להוציא צו ביניים שאוסר על העירייה להטיל קנסות ולאכוף את סגירת המרכולים בשבת. בבקשה, שהגיש עורך הדין יוסי חביליו, נטען שהעירייה הפרה את הבטחתה שלא לחלק קנסות באופן מיידי אלא רק אחרי התראות ואזהרות ובחלוף תקופה סבירה.

בעלי המרכולים בירושלים טוענים כי ברקת מנסה לרצות את החרדים ולכן הורה על סגירת המרכולים בשבתות. לדבריהם, בניגוד לתל אביב, שגם בה יש דיון על פתיחת המרכולים בשבת, בירושלים האכיפה כבר החלה. "בתל אביב מחכים להחלטת ממשלה ופה כבר מתחילים לחלק קנסות", התלונן גדעון סיבוני, מבעלי המרכולים.

חלק מבעלי המרכולים טוענים כי הסיעות הפלורליסטיות בעירייה, "התעוררות" ו"ירושלמים", הפקירו אותם. הם אמרו כי לאחרונה

עיריית ירושלים: בית המשפט העליון ובית המשפט המחוזי דחו את עתירתם של בעלי המכולות פעם אחר פעם. בהתאם לכך החלה העירייה בהליכי אכיפה על פי החוק

ביקשו מחברי שתי הסיעות לפרוש מהקואליציה בעירייה או לכפות על ברקת לשנות את החלטתו בסוגיית סגירת העסקים בשבת, אך הם התעלמו מפנייתם.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בירושלים מאות עסקים פתוחים בשבת, ובהם מסעדות, בתי קולנוע ומקומות בילוי, בהתאם לסטטוס קוו ולחוק, וכך יישאר. מסחר, כגון מרכולים, אסור בשבת על פי חוק בכל הארץ, ועל כן לאחר פסק הדין נגד עיריית תל אביב בנושא נקבעה בהנחיית היועץ המשפטי לעירייה מדיניות אכיפה בעניין זה גם בירושלים... גם בית המשפט העליון וגם בית המשפט המחוזי בירושלים דחו את עתירתם של בעלי המכולות פעם אחר פעם. בהתאם לכך החלה העירייה בהליכי אכיפה על פי החוק".

מקור ב"התעוררות" אמר בתגובה כי הסיעה שוקלת להצטרף בעתיד להליך המשפטי של המרכולים.

מסיעת "ירושלמים" נמסר: "סגירת מרכולים תהיה מכת מוות לא רק לעסקים, אלא גם לשותפות בין דתיים וחילונים בירושלים. את השבת אפשר לקיים בדרכים שונות ונמשיך לפעול כדי לאפשר לירושלים להיות עיר כל תושביה. אנו מלווים את בעלי המרכולים ונמשיך להתנגד להחלטה האומללה לסגור אותם בשבת".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?