מתכחשת לאחריותה

המדינה אחראית לחינוך של כולם

הממשלה לא הפנימה כי חובתה לדאוג שכלל ילדי ישראל יקבלו חינוך המאפשר להם להתקיים בכבוד, נכתב במאמר המערכת של "הארץ"

ילדים בתלמוד תורה בביתר עילית בתחילת שנת הלימודים תשעג 19.08.2012 צילום נתי שוחט פלאש 90.jpgילדים בתלמוד תורה בביתר עילית בתחילת שנת הלימודים תשע"ג (צילום אילוסטרציה). צילום נתי שוחט פלאש 90

הממשלה לא הפנימה את חובתה הבסיסית – לדאוג שחינוכם של כלל ילדי ישראל, בני כל הזרמים והמגזרים, יאפשר להם לרכוש מקצוע ולהתקיים בכבוד. כך, לפי מאמר המערכת של "הארץ", עולה מתגובת המדינה לתביעת הנזיקין שהגישה קבוצה של 52 יוצאים בשאלה נגד משרד החינוך, משרד הכלכלה ומשרד הביטחון.

התביעה הוגשה באוקטובר 2015 לבית המשפט המחוזי בירושלים. התובעים – צעירים שלמדו במוסדות חינוך חרדיים – טוענים כי המדינה בחרה "להתכחש לאחריותה" כלפיהם "והניחה לבתי הספר ולישיבות לחמוק מחובתם ליישם את תוכנית הליבה". התוצאה היא פערי השכלה וקשיי השתלבות בשוק העבודה. "גם אם בסופו של דבר הצליחו התובעים להתגבר על מכשולים אלה, הרי שהדבר הוא בעיקר בזכות השקעתם האישית. המדינה העדיפה להתבונן מהצד", נכתב במאמר.

בתגובת המדינה לבית המשפט נכתב שהמדינה אינה נושאת בשום סוג של אחריות למתואר בתביעה. פרקליטות מחוז

הרגישות שיש לנהוג בקבוצות בעלות אג'נדה תרבותית־חברתית מובחנת אינה יכולה לפטור את משרד החינוך מאחריותו

ירושלים אף הודיעה, כי אם בית המשפט יקבל את התביעה את המחיר לא צריכה לשלם המדינה אלא הורי התובעים ומוסדות החינוך שבהם למדו. "קשה לדעת אם הודעת המדינה נועדה להלך אימים על התובעים, או שמדובר בהתנערות מאחריות אשר יצאה משליטה", נכתב במאמר.

מחבר המאמר מציין שבתי הספר החרדיים מוכרים וממומנים על ידי משרד החינוך, האחראי על יישום חוק לימוד חובה ובכללו על תוכנית הליבה. "הרגישות שיש לנהוג בקבוצות בעלות אג'נדה תרבותית־חברתית מובחנת אינה יכולה לפטור את משרד החינוך מאחריותו. באופן דומה, אין לוותר על הדרישה שהמשרד ינהל מאבק נחוש בהפרדה העדתית בחלק מהמוסדות החרדיים", כותב "הארץ".

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?