דחייה גורפת
ועדת השרים לחקיקה: לא ללימודי ליבה בכל בתי הספר
הוועדה דחתה פה אחד הצעת חוק שביקשה לחייב את כל מוסדות הלימוד ללמד לימודי ליבה. סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן: יש להפסיק כל תקצוב של מוסדות חינוך שאינם מלמדים תוכנית ליבה, כולל אזרחות
12/12/2011 18:12
תגיות: לימודי ליבה · משרד החינוך · ועדת השרים לחקיקה · עינת וילף · שחר אילן
ישיבה בביתר עילית (צילום אילוסטרציה). צילום: נתי שוחט, פלאש 90
הצעת חוק, שלפיה יחויבו כל מוסדות החינוך בישראל ללמד לימודי ליבה נדחתה פה אחד על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה. בין המצביעים נגד ההצעה היה שר החינוך, גדעון סער. מגישי ההצעה ידעו מראש שהסיכוי לאישור
ה בוועדת השרים נמוך, אבל בחרו להגיש אותה כדי להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי. סער, נכתב באתר "בחדרי חרדים", טען כי החוק המוצע "מנוגד להסכמים הקואליציוניים" וכי "אין ועדה פרלמנטרית אמורה לאשר תוכניות לימודים". לדברי שר החינוך, בהצעה יש חסרונות רבים לפי ההצעה, כל מוסדות החינוך בישראל יחויבו להקדיש 75% מהלימודים למקצועות הליבה – תנ"ך ומורשת ישראל, אזרחות, עברית, מתמטיקה, מדעים ואנגלית או ערבית.
את ההצעה הגישו חברי הכנסת ציפי חוטובלי (הליכוד), עינת וילף (העצמאות), מאיר שטרית (קדימה), אורי אורבך (הבית היהודי), נחמן שי (קדימה), זאב ביילסקי (קדימה) וניצן הורביץ (מרצ).
סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן, אמר בתגובה להחלטה של ועדת השרים: "לכל ברור שהכלכלה והחברה בישראל לא יעמדו בנטל של אוכלוסייה שברובה אינה עובדת, אינה משרתת ואינה מקנה לבניה השכלה כללית. התחזית מוכיחה שוב שעל ממשלות ישראל לנקוט צעדים אמיצים וקשים לשילוב החברה החרדית, כדי למנוע את קריסתה של המדינה. יש להפסיק כל תקצוב של מוסדות חינוך שאינם מלמדים תוכנית ליבה, כולל אזרחות. יש להגביל את מספר תלמידי הישיבות שמממנת המדינה ולהתנות
כל ממשלה שלא תיישם את ההמלצות מבזבזת את מעט הזמן שנותר לשינוי ומוכרת את עתיד ילדינו
הטבות רחב ודיור במיצוי כושר ההשתכרות. ועדת טרכטנברג כבר המליצה המלצות חשובות בכיוון זה, אבל הקואליציה אינה מיישמת אותן מפחד המפלגות החרדיות. כל ממשלה שלא תיישם את ההמלצות מבזבזת את מעט הזמן שנותר לשינוי ומוכרת את עתיד ילדינו, עתיד הציונות וגם את עתיד ילדי החרדים".
ליאור דטל מ"TheMarker" כותב, שמשרד החינוך טען שכותרת ההצעה מטעה, מכיוון שהיא מרעה את המצב הקיים. לדברי המשרד, ההצעה מאפשרת תקצוב מלא לבתי ספר שמלמדים רק 75% לימודי ליבה, בניגוד למצב הקיים שבו שיעור התקצוב מותאם לשיעור לימוד מקצועות הליבה. ההצעה גם מחייבת אישור תוכניות לימודים על ידי ועדה של הכנסת – מצב שיביא לפוליטיזציה של תוכניות הלימודים.
וילף הסבירה, שהצעת החוק מדברת על כך ש-75% מהשעות יוקדשו ללימודי ליבה ושאר שעות הלימוד יהיו נתונות לבחירה של בית הספר. הדבר יאפשר לכל בית ספר לפתח אופי ייחודי לו. ההצעה עוסקת בביטול חוק מוסדות חינוך תרבותיים ייחודיים מ-2008.
החוק מאפשר לתקצב את הישיבות הקטנות, שבהן לומדים כ-20 אלף תלמידים, גם אם אין בהן לימודי ליבה. מלבד הישיבות הקטנות, על פי חוק, כל מוסד בישראל חייב ללמד את לימודי הליבה כתנאי לתקצובו.
לידיעה ב"TheMarker"
לידיעה ב"בחדרי חרדים"