מסי ברכה

העליון קורא להסדיר את המיסוי על ברכות וקמיעות

השופט ניל הנדל דחה ערעור של אדם שעסק במתן ברכות וקבע כי העלים הכנסות במאות אלפי שקלים

חרדי בבית המשפט העליון בדיון בנושא ההפרדה העדתית בבית יעקב עמנואל 29.04.10 צילום: אביר סולטאן, פלאש 90חרדי בבית המשפט העליון (צילום אילוסטרציה). צילום: אביר סולטאן, פלאש 90

בית המשפט העליון דחה ערעור שהגיש רחמים שקלים, אדם שעסק במתן ברכות ובחלוקת קמיעות, על פסילת ספרי החשבונות שלו. בפסק הדין שבו דחה את הערעור קרא השופט ניל הנדל למדינה להסדיר את סוגיית המיסוי על הכנסותיהם של רבנים ומקובלים.

שקלים הורשע בהעלמת הכנסות בסך 2 מיליון שקל בשנים 2000-1995. פקיד השומה קבע כי הכנסותיו הסתכמו ב-4.5 מיליון שקל ופסל את ספריו ואת ספרי העמותה שבאמצעותה פעל. בית המשפט העליון דחה ערעור שהגיש שקלים על פסילת הספרים.

השופט הנדל התייחס לטענתו של שקלים, כאילו יש למסותו באופן דומה למיסוי המוטל על רבנים או מכשפים. לדבריו, זוהי סוגיה שיכולה למשוך את לבם של משפטנים, אבל התיק שלו אינו התיק שבו ראוי להכריע בה. בין היתר טען שקלים, כי הוא עצמו הודה שערבב בין הכנסותיו מברכות ומקמיעות לבין הכנסותיו

השופט: המערער השתמש בכספי העמותה לצרכיו הפרטיים בסכומים של מאות אלפי שקלים

מייעוץ.

השופט כתב: "המערער השתמש בכספי העמותה לצרכיו הפרטיים בסכומים של מאות אלפי שקלים. על בסיסה של בדיקה קפדנית של חשבונות המערער נקבעו עובדות בדבר ההכנסות אותן העלים המערער מרשויות מס הכנסה. דיווחיו למס הכנסה נתגלו ככוזבים ובפועל הוא הסתיר הכנסות רבות ממס הכנסה".

הנדל אמר עוד: "הנותן שירות דת שבגינו מקבל, על-פי המוסכם מראש, תרומה למוסד בגין ייעוץ על סמך תורת הסוד, אינו יכול להשתחרר מההשלכות של נטילת הכסף לכיסו הוא, רק בשל כך שהוא נועל את המפגש בינו לבין הלקוח במפתח של ברכה".

ראו ידיעה ב-News1



איך תוכל לפעול?