כל הזמן בתמונה

"ליצמן איים עלי: אסגור תקציבים לעיר"

ראש עיריית ערד, ניסן בן חמו, אומר כי שר הבריאות, פטרונם של חסידי גור בעיר, הבהיר לו כי עליו לשתף פעולה אתו, "אחרת אתקע כל דבר במשרדי הממשלה". ליצמן: "ההאשמות אינן נכונות"

יעקב ליצמן, יהדות התורה. צילום: בית השלום, wikipediaשר הבריאות, יעקב ליצמן מיהדות התורה. צילום: בית השלום, wikipedia

ראש עיריית ערד, ניסן בן חמו, אומר כי מאז נכנס לתפקידו ביולי האחרון הוא נתון להשמצות אישיות ולמעשי התנכלות מצדם של ראשי חסידות גור, שאחד הבולטים בהם הוא שר הבריאות, יעקב ליצמן. בן חמו אמר ל"ישראל היום": "ליצמן כל הזמן בתמונה. הוא מפעיל לחצים. הוא אפילו מאיים, בדרכו. אל תטעו בו".

לדבריו, זמן קצר לאחר שנבחר לתפקידו נפגש עם ליצמן בלשכתו בכנסת. ליצמן הוא ראש הקהל של ישיבת ראש ישיבת נזר ישראל, ישיבה של חסידות גור בערד. ראש הישיבה הוא הרב צבי ביאלוסטוצקי. בפגישה הבהיר לו ליצמן מה מקומו כראש עיריית ערד. "תקשיב לי, ידידי היקר", אמר השר, "אמנם נבחרת להיות ראש העירייה וזה נורא יפה, אבל זה לא אומר דבר. בערד אני האיש שקובע מה יהיה... אם תשתף איתי פעולה ותיענה לדרישותי, יהיה טוב בעיר... אם לא תשתף פעולה, אתקע כל דבר במשרדי הממשלה כדי שלא תצליח בתפקידך".

בן חמו הודה לשר על השיעור בפוליטיקה הישראלית והוסיף: "אבל נבחרתי על ידי 72 אחוזים מתושבי ערד בדיוק בגלל הדברים שעכשיו אמרת לי. אצלי כולם בעיר יהיו והינם שווים". לטענתו, בשלב זה התפוצצה הפגישה. "היה ברור שאין לנו יותר על מה לדבר. במיוחד לא כשנאמר לי שבכוחו של השר לגרום לסגירת תקציבים לעיר", אמר בן חמו.

מקסים אוקנין, יועץ אסטרטגי מערד, סייע לבן חמו להיבחר לראשות העירייה. לדבריו, חסידי גור הם כ-20 אחוזים מהמצביעים בעיר ולכן קשה מאוד להיבחר בלי תמיכתם. בן חמו סירב לדיל כלשהו עם חסידי גור ובכל זאת זכה בתמיכה גורפת של

ליצמן לבן חמו: בערד אני האיש שקובע מה יהיה... אם תשתף איתי פעולה ותיענה לדרישותי, יהיה טוב בעיר

המצביעים. "לא הסכמתי לחתום עם אנשי גור, מתוך הבנה פשוטה שאם אני רוצה לשנות משהו בעיר, אני צריך לעשות זאת מעמדה של כוח ולא של חולשה", מסביר בן חמו. הוא מוסיף כי אנשי החסידות לא ניסו פעם נוספת לחתום אתו על הסכם. "תמיכה שלהם כרוכה בהתחייבות של המתמודד לגני ילדים, לבתי ספר, למקוואות, לתפקידים רגישים בהנהלת העיר ולראשות ועדת הכספים – והם ידעו שזה לא מקובל עלי".

לדברי בן חמו, אנשי גור בערד פועלים כשיכורי כוח, משתלטים על מבנים באופן לא חוקי ונוהגים בבריונות. כדוגמה הוא מביא את השתלטותם על בית הכנסת האשכנזי המרכזי בעיר, ששירת גם את אנשי הציונות הדתית, חסידי חב"ד ואחרים, בימיה של קודמתו טלי פלוסקוב. הם הגבירו את נוכחותם בו והכינו את הקרקע להשתלטות. "העירייה ניסתה לעצור את המהלך באמצעות אבטחת בית הכנסת, אבל בסופו של דבר נכנעה לבריונות. אנשי גור הגיעו למקום בכוח מתוגבר, שברו חלונות, עקרו שערים, החליפו מנעולים, פרצו פנימה והוציאו החוצה את ספרי הקודש של אנשי חב"ד. בתוך שעות היה המבנה הזה בשליטתם".

תגובת השר יעקב ליצמן: "השר פועל למניעת אפליה כלפי ציבורים מסוימים בערד. כל ההאשמות שכביכול נאמרו איומים או ביטויים כלפי ראש העיר ברמה האישית אינן נכונות ואינן קרובות לאמת. על כל ראש עיר לדעת כי מדינה מתוקנת לא תסבול אפליה זדונית וגזעית נגד קבוצת אוכלוסייה זו או אחרת, וכי תפקידם של נציגי ציבור לעמוד על מתן שירות הוגן ושוויוני לאזרחים תושבי העיר ללא הבדל בין האוכלוסיות".

לכתבה ב"ישראל היום"



איך תוכל לפעול?